Elevii școlilor din județul Alba, învață despre educația rutieră: Acțiunile se vor desfășura în perioada 23 mai-8 iunie

Adăugat la Știri

Proiectul „Educatie rutieră – Educație pentru viață”, are ca scop organizarea unor concursuri cu tematică rutieră între elevii/şcolile din judeţul Alba, promovarea şi dezvoltarea spiritului competiţional şi de echipă, precum și promovarea măsurilor referitoare la prevenirea accidentelor de circulaţie. Proiectul se va desfășura în perioada 23 mai-08 iunie 2017, prin mai multe acțiuni:

  • Expoziția-concurs de colaje ”Atenție! Circul și eu!”, GPP ”Primii pași” Aiud, 23 mai 2017;
  • Concursul cu tematică rutieră pentru preșcolari ”Micii pietoni”, Grădinița nr. 11 din Alba Iulia, 25 mai 2017;
  • Concursul ”Patrule școlare în acțiune”, Alba Iulia, 26 mai 2017;
  • Concursul de desene pe asfalt ”O lume de copii, o lume sigură”, destinat preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV, Teiuş, 31 mai 2017;
  • Etapa judeţeană a Concursului naţional “Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, destinat elevilor de gimnaziu și liceu, care se va desfăşura la Alba Iulia pe data de 8 iunie 2017;

Citește și Lecții educative pentru siguranța copiilor: Peste 300 de elevi din Alba, informați cu privire la prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente

Participanții la aceste activități vor fi premiați de către Consiliul județean Alba cu premii constând în medalii, rucsacuri sport, biciclete, palete de tenis de masa, rechizite, produse IT.

Concursul „Prietenii pompierilor”, organizat de Consiliul județean Alba în colaborare cu Inspectoratul pentru situații de urgență ”Unirea” Alba, are ca scop atragerea şi educarea copiilor şi elevilor prin acţiuni de prevenire a incendiilor, urmărind totodată dezvoltarea spiritului competiţional şi de echipă. În cadrul acestei activități se desfășoară două competiții pe fiecare zonă a județului, ”Prietenii pompierilor” și ”Cu viața mea apăr viața”, echipele clasate pe primele locuri participând  în data de 24.05.2017 pe Stadionul Unirea din Alba Iulia, la Etapa județeană a acestor două competiții, care presupune desfășurarea următoarelor probe:

– Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, care constă în susţinerea a trei probe, astfel: o probă teoretică şi două probe practice : „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi  „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”. Acest concurs se desfăşoară distinct pentru elevii de clasele V-VIII şi IX – XI, iar echipele au în componenţă 4 elevi (fete, băieţi sau mixt).

– Concursul „Prietenii pompierilor”, care constă în susţinerea unei probe teoretice şi a două probe practice: „ Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII şi se desfăşoară distinct pentru fete şi băieţi/mixt, echipele fiind constituite din 10 elevi.

Câștigătorii locurilor I, II, III pe fiecare categorie în parte, vor fi premiați de către Consiliul județean Alba cu tricouri si sepci personalizate si articole sportrive constand in genti sport si palete de tenis de masa.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii