Elevii de clasa a IV-a vor susţine miercuri proba la Limba română, iar joi la Matematică

Adăugat la Știri

Elevii de clasa a IV-a vor susţine miercuri proba la Limba română, iar pe joi la Matematică. Pe 5 mai 2017, copiii dau examen la limba maternă. Sălile în care se susţin Evaluările Naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog.

Emoţii mari pentru elevii clasei a IV-a. Copiii încep examenele la evaluarea naţională. Prima probă va fi, miercuri, la limba română. Joi, 4 mai, elevii vor da testări la Matematică, iar vineri, 5 mai, sunt programate probele la Limba maternă.

Rezultatele rezultatele evaluărilor naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi centralizate, pentru prima dată, la nivel naţional. Sălile în care se susţin Evaluările Naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent.  Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor.

Citește și Sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii olimpici

 Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematică şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale. Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii