Elevi de la mai multe unități de învățământ din Alba Iulia, informați despre prevenirea victimizării minorilor

Adăugat la Știri

dsc_0400Campania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor.

Activităţile desfășurate de poliţiştii din judeţul Alba, în cadrul campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au vizat, marţi, 27 septembrie, prevenirea victimizării minorilor.

Astfel, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a avut loc o dezbatere la care au participat, alături de elevi ai claselor liceale din 3 unităţi de învăţământ din Alba Iulia, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba. La această activitate a fost invitată doamna Boilă Eliza, preşedinte al Colegiului Psihologilor din România – Filiala Alba.

Citește și Şi tu poţi salva o viață : Opt elevi ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” au dat startul unei campanii umanitare de donare de sânge

Au fost abordate teme precum prevenirea victimizării prin criminalitate informatică, trafic de persoane, consum şi trafic de droguri, pornografie infantilă dar şi din alte forme de manifestare a criminalităţii. Totodată, au fost dezbătute aspecte legate de consecinţele psiho-sociale ale victimizării prin infracţiuni din sfera criminalităţii organizate, iar elevii au primit răspunsuri argumentate de la specialişti şi, la rândul lor, au oferit soluţii ce au fost analizate în grupul de discuţii. De asemenea, au fost căutate şi exemplificate, alternative de petrecere a timpului liber, care să contribuie la dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a tinerilor, elevii Liceului de Arte „Regina Maria”, susţinând minirecitaluri de pian şi voce.

Întâlniri informativ – preventive care au vizat reducerea riscului de victimizare al minorilor au avut loc în toate municipiile şi oraşele județului Alba dar şi în mediul rural, elevilor fiindu-le distribuite materiale informativ-preventive. Poliţiştii din structurile de ordine publică le-au adresat recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de orice fel.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii