Elevi ai Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-au întors cu premii de la Salonul de inventică și creație științifică pentru tineret

Adăugat la Știri

salonul-national-inventicaElevi de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au fost prezenți, în perioada 16-20 noiembrie,  la  „Salonul național de inventică și creație științifică pentru tineret”, organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură 2016.

Acest eveniment dedicat exclusiv tinerilor, a  adus viitorul mai aproape și a introdus publicul și participanții în  lumi incredibile ale imaginaţiei și ingeniozității, prezentând peste 30 de lucrări, imaginate și construite de mai mult de 60 de tineri din toată țara, în cadrul celor trei secțiuni dedicate, științe aplicate, tehnologia informației și tehnologii ale viitorului.

Citește și 6 băieți și 6 fete de la Colegiul HCC, Colegiul Economic și Colegiul Tehnic Alexandru Domșa din Alba Iulia, participanți la un proiect transnațional

Cei trei tineri inventatori, sunt elevi în clasa a XII-a C, profil matematică-informatică intensiv informatică la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.  Echipa formată din elevii Bogdan Georgescu și Ciprian Petrean  a obținut premiul III la secțiunea “Tehnologia Informațiilor”, cu lucrarea de grafic design-animație 3D „No one bats an eye”. Tot la această secțiune, elevul Marius Țoc a obținut o mențiune, cu lucrarea tehnico-științifică “Tehnica de monitorizare automată a locurilor publice de parcare”. Acesta a expus la acest salon de inventică 3 creații tehnico-științifice.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii