DSP Alba : Toxiinfecția alimentară produsă la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella în aperitivele reci servite invitaților

Adăugat la Știri
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că toxiinfecția alimentară produsă în data de 27.05.2017 la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella în aperitivele reci servite invitaților.
 
Totodată, la examenele coprobacteriologice efectuate angajaților, o persoană a fost depistată cu Salmonella pozitivă, deși avea analizele corespunzătoare la zi. Germenele a apărut ulterior, după efectuarea controlului periodic.
În tot acest interval de timp, unitatea a efectuat operațiuni de dezinfecție la toate sălile de evenimente, iar marți, (06.06.2017) inspectorii DSP au prelevat zece probe de sanitație, în vreme ce peste 100 de persoane angajate la sălile de evenimente deținute de patron au fost coprocultați, la cererea acestuia.
La nunta respectivă au participat 340 de persoane, dintre care un număr de 86 de cazuri s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.
Citește și DSP Alba : Controale în chioșcurile școlare privind comercializarea produselor alimentare nerecomandate elevilor
Sancțiunea aplicată de inspectorii DSP Alba a fost de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.
În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii