DSP Alba a autorizat unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor Aiud, Cugir și Sebeș

Adăugat la Știri

donator-de-sangeDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că, în prezent, toate unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor au autorizație sanitară de funcționare.  În luna august, Ministerul Sănătății (MS) a publicat lista spitalelor care nu aveau unități de transfuzie sanguină (UTS-uri) autorizate. Pe aceasta figurau și unitățile sanitare din Aiud, Sebeș și Cugir.

Unitățile neautorizate s-au supus unui plan de conformare și tranziție, recomandat de către specialiștii DSP Alba, iar termenul pentru obținerea autorizării a fost 31 octombrie. După ce Ministerul Sănătății a aprobat includerea unităților de transfuzie sanguină în structura organizatorică a spitalelor, unitățile sanitare au depus documentația la DSP Alba, iar pe baza acesteia, a evaluării și a Ordinului 1224 din 2006, s-a emis autorizația de funcționare.

Citește și Şi tu poţi salva o viață : Opt elevi ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” au dat startul unei campanii umanitare de donare de sânge

Astfel, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Cugir au obținut autorizația sanitară de funcționare pentru UTS-uri.  Spitalele din Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud aveau unități de transfuzie sanguină autorizate la data publicării listei de către MS.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii