Dosar finalizat în cazul administratorului unei societăţi comerciale din Blaj şi a complicelui acestuia, bănuiţi de evaziune fiscală

Adăugat la Știri

evaziune-fiscalaLa sfârşitul lunii iunie 2016, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat cercetările faţă de administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Blaj şi faţă de complicele acestuia, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală respectiv complicitate la evaziune fiscală, fapte prin care, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că, în luna noiembrie 2009, o societate comercială din municipiul Blaj a înregistrat în evidenţa contabilă o factură fictivă emisă de o altă societate comercială din Blaj, în valoare de 6.826.842 lei, reprezentând contravaloarea unor materiale de construcţii şi a lucrărilor de amenajare la un imobil situat în municipiu.

În realitate, lucrările de renovare la imobil au fost efectuate în perioada 2007- 2008,  de către cea de-a doua societate comercială, iar în perioada iunie – noiembrie 2009, la locaţia respectivă nu au mai fost efectuate nici un fel de activităţi de renovare.

Administratorul societăţii deţinătoare a imobilului ar fi recurs la această „inginerie financiară” pentru că, în 12.11.2009, a vândut imobilul şi terenul aferent acestuia, unei alte persoane juridice, iar societatea pe care o administra ar fi avut de achitat către bugetul statului, impozit pe profit.

Astfel pentru a diminua impozitul, în contabilitatea firmei a fost înregistrată factura fictivă şi suma de plată a fost diminuată cu 917.895 lei, iar TVA–ul cu 1.090.000 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunere de trimitere în judecată, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii