Rămâi conectat

Știri

Demersuri ale Instituției Prefectului – Județul Alba pentru funcționarea Secției recuperare, medicină fizică și balneologie din Alba Iulia

Publicat

în

Prefectul judeţului Alba, Dănuț Emil Hălălai împreună cu doamna subprefect Monica Popescu au participat marți 30 mai a.c., în calitate de mediatori, la o reuniune cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia,  Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel” privind schimbarea locației Secției recuperare, medicină fizică și balneologie care funcționează în prezent într–o clădire de patrimoniu în zona istorică a Cetății, în imobilul situat în Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2.

Prin dispozițiile art.1 din H.G.R. nr.867/2002 s-a aprobat trecerea imobilelor compuse din construcții și terenuri aferente în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr.153/2003 s-a aprobat ca bunurile preluate și cuprinse în Protocolul nr.716-1139/2003,încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia să fie date în administrarea acestei unități sanitare. În acest sens Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a preluat în administrare bunuri imobile, proprietate publică a județului Alba, inclusiv cele situate administrativ în cadrul Cetății Alba – Carolina în care funcționează Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie. Aceste spații sunt clădiri monumente istorice care nu permit realizarea circuitelor sanitare funcționale conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.914/2006. Din aceste motive, nu se mai pot obține autorizațiile specifice de funcționare, astfel se impune identificarea unei alte locații în care secția să funcționeze la parametri optimi.

După mai multe tentative ale Consiliului Județean de relocare a Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie, s-a ajuns la concluzia că singura posibilitate reală este imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, ocupat de către Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia.

Citește și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia raportează 0,58% infecții nosocomiale, în 2016

În schimbul locației din Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, Consiliul local Alba Iulia prin hotărâre de consiliu local a constituit dreptul de administrare în favoarea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia asupra unui spațiu care aparține Liceului Tehnic ” Dorin Pavel” în suprafață de 580 metri pătrați situat în municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr.39.

În anul 2015, Ministerul Educației și Cercetării Științifice emite aviz pentru schimbarea destinației bunului imobil menționat anterior pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ.

Pentru a se muta Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie în clădirea din Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2 se impun a fi efectuate mai multe lucrări care implică timp și resurse financiare importante. Termenul calendaristic pentru care Ministerul Educației naționale a emis avizul, respectiv de 5 ani este extrem de scurt, astfel că nu ar putea fi justificate investițiile necesare. Mai mult nu se justifică investirea unei sume importante în amenajarea unui imobil care imediat după finalizarea lucrărilor ar necesita alte lucrări pentru a fi readus la starea inițială întrucât în aviz este stipulat ca acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ.

Întâlnirea de mediere, desfășurată la sediul Instituției Prefectului –Județul Alba, a avut ca principal scop obținerea unui acord între reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel” și celelalte instituții implicate în acest caz, privind acordarea spațiului necesar Școlii Postliceale Alba și implicit, funcționarea Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie în imobilul din strada Petru Dobra, nr.2 Alba Iulia, pentru o perioadă de 10 ani. În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit ca reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel”să își comunice punctul de vedere de urgență, pentru a se putea întreprinde în continuare măsurile care se impun.

„Importanţa funcţionării unei secții de recuperare adecvate este vitală pentru locuitorii acestui oraş. De aceea voi întreprinde toate demersurile necesare pentru a identifica soluţii viabile care să permită funcționarea acesteia. Voi face toate intervenţiile pe care le consider oportune la actorii implicați în acest proces, care sper să ne sprijine în demersul nostru şi să răspundă în mod favorabil apelului nostru” a precizat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Instituția Prefectului – Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba