De anul viitor, angajatorii ar putea scăpa de o raportare anuală

Adăugat la Știri

declaratiiÎncepând de anul viitor, angajatorii care folosesc deja declarația unică 112 nu vor mai trebui să depună la Fisc și declarația 205 (cea care a luat locul fișelor fiscale), prevede un proiect de act normativ inițiat de Ministerul Finanțelor Publice.

În prezent, informații deja declarate în formularul 112, în cursul unui an, trebuie transmise din nou și în formularul 205, în anul următor, iar nedepunerea acestuia din urmă poate însemna sancționarea cu amenzi de până la 5.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Un proiect de ordonanță de urgență publicat recent de MFP prevede o serie întreagă de modificări la codurile fiscale, printre acestea numărându-se și eliminarea obligației angajatorilor de a depune anual declarația fiscală 205. Pentru a se putea aplica de la 1 ianuarie 2017, această măsură trebuie adoptată de Guvern și apoi publicată în Monitorul Oficial.

Citește și Alba, între cele 15 județe care au între 5 și 10 mii de angajatori : Cei mai mari sunt Holzindustrie, Bosch și Star Transmission

Plătitorii de venituri din salarii, adică, în esență, angajatorii, vor fi scutiți, începând de anul viitor, de depunerea declarației 205 până în ultima zi a lunii februarie. Asta în condițiile în care angajatorii deja sunt obligați să depună declarația unică 112.

Proiectul de act normativ se află, momentan, în dezbatere publică, potrivit avocatnet.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii