Daniela Floroian, la Unirea FM : Avem și în acest an două propuneri pentru TEZAURE UMANE VII

Adăugat la Știri

tezaure umane viiÎncepând cu anul 2010 Centrul de Cultură Augustin Bena Alba a aderat la Programul TEZAURE UMANE VII. An de an au fost propuneri , astfel că Alba a devenit județul cu cele mai multe Tezaure Umane Vii.

Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultura Augustin Bena Alba , a declarat la Unirea FM că ți anul acesta vor fi făcute două propuneri. Sesiunea de înscrieri începe la finalul lunii iunie, începutul lui iulie.

Daniela Floroian: ”Este vorba de cei doi frați Pașca din Munții Apuseni, pa care ne-am gândit să-i propunem în acest an. Sperăm să și dorească dânșii, pentru că am avut și refuzuri de-a lungul timpului, oameni care nu au dorit să fie nominalizați. De exemplu, coregrafa Sorica Fărcaș a refuzat să fie nominalizată în acest proiect. Ne-au promis tot sprijinul de la Albac, pentru că frații Pașca acolo locuiesc. Astfel putem să îmbogățim județul Alba cu încă două tezaure umane vii, pentru că două deja ne-au părăsit.

Programul TEZAURE UMANE VII este o iniţiativă UNESCO privind salvgardarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial şi vizează pe de o parte creşterea gradului de recunoaştere şi vizibilitate a păstrătorilor şi transmiţătorilor elementelor de patrimoniu cultural imaterial în comunităţile din care fac parte, în rândul specialiştilor şi în cadrul unor manifestări cu public larg.

Pe de altă parte, programul urmăreşte identificarea acelor persoane care transmit măcar un element de patrimoniu imaterial, în forma şi cu mijloacele nealterate contribuind astfel la asigurarea viabilităţii acestuia.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii