Daniel Breaz, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918”, la Unirea FM : Studenții străini ne caută în special pentru anul pregătitor

Adăugat la Știri

Universitatea-1-DecembrieLa Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia studenții străini vin, în special, pentru anul pregătitor. Rectorul universității albaiuliene, Daniel Breaz, a declarat la Unirea FM că  universitatea este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune dintre instituțiile de învățământ superior care pregătește studenții străini pentru a urma cursuri de limba română.

Daniel Breaz a precizat că cei mai mulți dintre studenții străini care studiază în universitatea albaiuliană se îndreaptă către specializările informatică, electronică sau filologie. Studenții străini vin pentru că țările din care provin nu au capacități de școlarizare pentru a putea pregăti tinerii. Anul pregătitor se face la universitățile din Alba Iulia și Pitești.

Citește și Luni, 3 octombrie, are loc deschiderea anului academic la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Daniel Breaz, rectorul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia :  ”Foarte mulți vin, în primul rând, pentru anul pregătitor de limba română. Doresc să se specializeze, ca viitori medici, în alte instituții de învățământ superior de specialitate din țară. Unii dintre ei își mai schimbă părerea și nu mai vor medicină și rămân la alte specializări, la noi.  În al doilea rând, sunt studenții care  ne caută pentru informatică, electronică. Am avut studenți chiar și la Filologie. Dar majoritatea vin pentru anul pregătitor și cu orientare pentru partea de medicină. Pleacă de la Alba Iulia la facultățile de medicină.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii