Rămâi conectat

Știri

Cum devii polițist de frontiera în 2018: Calendarul examenelor de admitere

Publicat

în

Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, care vor sa devina politisti de frontiera, ca se pot inscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii politisti de frontiera sunt puse la dispozitie un numar de 646 locuri pentru specializarea Politie de Frontiera si Drept.

La Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti – Facultatea de Politie de Frontiera:

– curs de zi 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari si 2 locuri pentru alte minoritati;
– curs frecventa redusa-6 locuri.

La Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti – Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea: Drept – 20 locuri.

La scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” Oradea, curs de zi:

-sesiunea de admitere august – septembrie 2018 – 280 locuri;

-sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recruteaza, de asemenea, candidati pentru admitere la institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru urmatoarele institutii:
– la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, invatamant de zi, 2 locuri;
– la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, invatamant de zi, 21 locuri;
– la Academia Tehnica Militara, invatamant de zi, 33 locuri;
– la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda”, invatamant de zi, 13 locuri
– la Academia Navala „Mircea cel Batran” Constanta, invatamant de zi, 6 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanta, invatamant postliceal, cu durata de 2 ani, invatamant de zi, 66 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I”, invatamant postliceal, invatamant de zi, 8 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia”, invatamant postliceal, 5.

Recrutarea in vederea participarii la concursul de admitere se realizeaza, in raport de domiciliul inscris in cartea de identitate a candidatului, de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, respectiv la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, situat in Bucuresti, bd. Geniului, nr. 42C, sector 6, pentru municipiul Bucuresti.

Recrutarea candidatilor din judetele in care nu exista unitati ale Politiei de Frontiera Romane, se realizeaza de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pentru Academia de Politie „A. I. Cuza” si pentru institutiile de invatamant ale M.A.P.N. care scolarizeaza personal pentru Politia de Frontiera:

– data limita de inscriere este 25.05.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/desfasurare a concursului este 31.07-24.08.2018.
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere august – septembrie 2018:
– data limita de inscriere este 15.06.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 13.07.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 24.08-04.09.2018, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2019:
– data limita de inscriere este 23.11.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 18.12.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 10.01-21.01.2019, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).

Contravizita medicala si verificarea aptitudinilor fizice a candidatilor recrutati pentru toate institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile alocate M.A.I. – Politia de Frontiera – se realizeaza, in mod centralizat, in perioada 07-11.07. a.c., ora 07.00, potrivit planificarii care va fi adusa la cunostinta candidatilor in timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la sectiunea Cariera/Institutii de invatamant.

Candidatii vor sustine probele eliminatorii si cele de cunostinte stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a institutiei de invatamant.

Pentru informare cu privire la organizarea si desfasurarea concursului de admitere, candidatii vor consulta site-ul oficial al institutiei de invatamant.

Pentru a se putea inscrie la concursurile de admitere organizate la institutiile militare de invatamant, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

Sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania;
Sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
Sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
Sa fie declarati apt din punct de vedere medical, fizic si psihic;
Sa aiba varsta de minimum 18 ani;
Sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;
Sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
Sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
Sa nu aiba semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara;
Sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
Sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, asa cum sunt acestea definite de lege;
Sa nu aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic;
Sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant;
Sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 9.00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Sursa:portalinvatamant.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba