Crucea Roșie Alba implementează în județ un program de educație în domeniul igienei orale în școli

Adăugat la Știri

2016-11-17-photo-00000020Crucea Roşie Română, cea mai mare organizaţie umanitară din ţară, organizează începând cu anul 2015, un program şcolar de educaţie în domeniul igienei orale, în colaborare cu Colgate-Palmolive  România.

În anul 2016, Judeţul Alba este unul din beneficiarii acestui proiect, urmărindu-se derularea unui program în şcolile de stat din mediul rural şi urban, clasele 0-IV, în vederea creşterii nivelului de educaţie sanitară în rândul copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

Astfel, în perioada noiembrie-decembrie 2016, 4578 elevi din cadrul a 33 de școli, selectate atât din mediul rural cât și urban, au fost încadrați în acest proiect de susținere a educației în spiritul unui stil de viață sănătos.

Implementarea proiectului vizează distribuirea unor materiale igienico sanitare – pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, materiale informative – pentru elevi și pentru unitățile de învățământ, precum și susținerea în mod voluntar a unor sesiuni de informare cu durata de două ore de către cadre didactice, instruite anterior de către un expert Colgate și un voluntar al Cruci Roșii. Fiecare școală a fost dotată corespunzător cu materiale didactice, mulaje cu dinți și periuță și afișe.

Citește și Periuţe şi pastă de dinţi pentru elevi : Proiect

Activitățile au menirea de a aduce rezultate efective și de impact în scopul prevenirii afecțiunilor dentare în rândul copiilor și formarea unor deprinderi de igienă încă de la vârste fragede. De asemenea, unitățile de învățământ selectate vor putea menține și pentru alte generații și grupuri de elevi materialele educative primite, asigurându-se astfel o continuitate a acestei inițiative.

Aducem deosebite mulțumiri pentru colaborare Inspectoratului Școlar Județean Alba pentru aprobarea acestui proiect și cadrelor didactice voluntare din unitățile de învățământ care, nu au exprimat nicio ezitare în a accepta să doneze timp unei cauze nobile: educația copiilor școlari.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii