Coşmar fiscal pentru cei care au firme acasă

Adăugat la Social-Economic

Află mai multe de pe radiounirea.ro despre revoluția fiscală anunțată de autorități care  îi bagă în faliment pe românii care au o mică afacere în apartamentul de la bloc sau într-o casă. De la anul, impozitul pe clădire va fi cel mai împovărător bir.

afaceri-in-familieVeşti proaste pentru sute de mii de români care au acasă o firmă – cabinet medical, magazin, birou notarial, coafor, service auto, birou de traduceri etc. De anul viitor, vor plăti impozite pe proprietate de până la 20 de ori mai mari.

În noul Cod Fiscal, Guvernul propune ca, indiferent de proprietar, imobilele să fie taxate în funcţie de destinaţie (pentru locuit sau în scop comercial) şi nu de statutul pe care-l au – de persoană juridică sau fizică.

Citește și Noul Cod Fiscal taxează și mai mult PFA-urile și micile afaceri

Concret, pentru o locuinţă de 50 de metri pătraţi, într-un cartier din Capitală, o familie şi o firmă dau statului câte 116 lei, dacă spaţiul este înregistrat pe persoană fizică. De anul viitor, firma va plăti însă şi peste 2.000 de lei, pentru că spaţiul e utilizat în scop comercial, şi nu pentru locuit.

Sursa:libertatea.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.