Conferință de presă la Museikon, pe tema scheletelor din epoca bronzului descoperite la Râmeț

Adăugat la Educație și Cultură

Miercuri, 11 iulie 2018, la orele 12.00, Muzeul Naţional al Unirii organizează în clădirea Museikon din Cetate o conferință de presă pentru prezentarea proiectului MARBAL (Mortuary Archaeology of the Râmeţ Bronze Age Landscape), care se derulează în parteneriat cu Colegiul Hamilton din SUA, în perioada 2018-2020.

Vor fi prezentate rezultatele preliminare ale cercetărilor arheologice din anul 2018, inclusiv filmările făcute cu drona în zona sitului de la Râmeţ de către firma Gigapixel Art S.R.L. din Alba Iulia. Antropologii americani vor expune de asemenea modul de aplicare a analizelor ADN pe schelete din epoca bronzului descoperite în zona Munților Trascău.

Proiectul MARBAL va integra osteologia umană cu analizele izotopice privind dieta şi mobilitatea, precum şi reconstituiri osteobiografice ale vieții indivizilor preistorici. Scopul proiectului este să investigheze modul în care practicile mortuare au modelat şi au fost modelate de nașterea rețelelor regionale de comerț şi de edificarea identității comunitare în zona Munților Apuseni.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii