Colegiul Medicilor din România, îngrijorat de perspectiva creșterii deficitului de medici din sistemul sanitar

Adăugat la Sănătate

mediciPerspectiva creșterii deficitului de medici din sistemul sanitar este de natură să îngrijoreze Colegiul Medicilor din România, în condițiile în care peste 5.000 de medici au între 50 și 60 de ani și se apropie de vârsta pensionării.

La aceasta se adaugă faptul că numai anul trecut au fost eliberate circa 2.500 de certificate profesionale medicilor care doresc să muncească în străinătate. Cele mai multe cereri au fost din partea medicilor de familie și din partea medicilor de obstetrică-ginecologie.

Potrivit Colegiului Medicilor Alba, în județul nostru, peste 80 de medici au intenționat să lucreze în altă țară, în ultimii 4 ani. Colegiul Medicilor din România a atras totodată atenția asupra lipsei de personal din spitalele românești, mai ales în condițiile în care din datele colegiului anual în sistemul de sănătate intră aproximativ 3.000 de medici și ies 3.500 prin migrație, pensionare sau deces.

În spitalele din județul Alba unele posturi medicale sunt ocupate chiar de medici pensionari astfel încât secțiile respective să poată funcționa normal.

 Silvia Surugiu

Roxana Onea

Mobil: 0733.948.176
roxy_onea@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.