Circa 1 milion 300 de mii de lei a plătit AJPIS Alba, luna trecută, celor aproape 5.000 de persoane care încasează ajutor social

Adăugat la Știri

bani-ajutoareAproape 5.000 de persoane sunt înscrise în evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba ca și beneficiari ai venitului minim garantat.

Potrivit directorul instituției, Flaviu Cozuc, în cursul lunii trecute au fost efectuate, pentru acești beneficiari, plăți în valoare de aproape 1 milion 300 de mii de lei. Directorul Agenției Județene de Plăți și inspecție Socială Alba declară că față de aceiași perioadă a anului trecut, numărul beneficiarilor de venit minim garantat a scăzut  cu 200 de persoane.

Ajutorul social este un ajutor financiar, platit în fiecare lună familiilor care se află într-o situație de mare dificultate: au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau nu sunt suficiente pentru ingrijirea membrilor familiei. Acest ajutor financiar permite garantarea unui venit minim pentru fiecare familie vulnerabilă, pentru că este acordat luând în considerare numărul de persoane care trăiesc împreună în aceeasi gospodărie și au un buget comun.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii