Rămâi conectat

Știri

Ce să nu faci când ai accese de furie

Publicat

în

Oricat de zen ai fi si pasnic ca persoana, nu esti scutit de accese de furie. Iar la majoritatea, acestea se manifesta prin izbucniri orientate fie spre exterior, fie spre propria persoana. In situatiile cand furia pare sa te controleze, aminteste-ti ca un astfel de moment poate avea efecte nefavorabile pe termen lung. Care ar putea fi, afli pe radiounirea.ro.

Nu lua decizii
In momentele de furie, se poate intampla sa simtim nevoia sa luam hotarari bruste, bazate 100% pe starea de moment. Poate este vorba despre o problema acuta, cu care ne confruntam de multa vreme, dar chiar si asa, decizia nu trebuie luata dintr-un impuls.
Furia poate fi canalizata catre alte manifestari care sa ne solicite fie mental fie fizic pana la descarcarea ei. Practicarea unui sport ne poate ajuta sa ne echilibram.
La fel si arta, daca avem inclinatie sau pasiune pentru ea. Orice decizie iei atunci cand esti nervos va fi cu siguranta regretata ulterior si astfel, poate deveni un alt motiv de furie. Un cerc vicios…

Nu jigni
Daca devenim furiosi in timp ce ne certam cu cineva, sunt mari sansele sa spunem cuvinte pe care apoi sa le regretam. Practic suntem controlati de furie, in loc sa incercam sa o controlam noi.
Desi in „criza” e dificil sa gandesti rational, o mica analiza in urma unor astfel de izbucniri te ajuta inveti sa reactionezi diferit cu proxima ocazie.
Repeta-ti ca este mai sanatos sa lasi de la tine si sa nu tii neaparat sa castigi intr-o astfel de confruntare. Pe termen lung vei fi castiga control si iti vei conserva relatiile, chiar daca nu ai avut ultimul cuvant intr-o cearta.
Ca recompensa te vei simti mult mai impacat cu tine si mai linistit neavand ce sa regreti.

Citeste si Plângi des? Este foarte bine! Iată de ce plânsul este sănătos și necesar

Nu te pedepsi
Sunt oameni care atunci cand sunt furiosi isi varsa amarul asupra propriei persoane. Fie iau pe moment o decizie in detrimentul lor, fie se invinuiesc si se acuza de anumite situatii sau, in cazuri mai grave, trec la pedepse fizice.
Este vorba despre o stima de sine scazuta, activata de momentele de enervare. Sunt obisnuiti sa se invinuiasca si se incarca negativ pe urma evenimentului, in loc sa se elibereze.

Cu totii avem accese de furie, iar ura de moment, indreptata asupra propriei persoane inradacineaza convingeri negative despre propria persoana.
Ai rabdare ca momentul tensionat sa treaca, pentru a putea discerne situatia cu care te confrunti. Iar daca un astfel de comportament se repeta, nu ar fi rau sa apelezi la ajutorul unui terapeut care te poate ajuta sa iti reconsideri imaginea de sine.

Sursa:psychologies.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba