Rămâi conectat

Știri

Ce e de preferat: să faci ceea ce-ţi place sau să fii bine plătit ?

Publicat

în

Orice angajat se întreabă cel puţin o dată în carieră ce l-ar face mai fericit. Care sunt factorii care îi motivează sau care sunt cei care nu le fac plăcere, află de pe radiounirea.ro.

Sa faca ceea ce ii place? Sau sa lucreze pentru multi bani? In majoritatea cazurilor nu se poate si una, si alta. Cu cat salariul este mai mare, cu atat responsabilitatile cresc si buna dispozitie este inlocuita de stres. Psihologii au incercat sa afle ce ii determina pe angajati sa aleaga o cale sau alta. Au aflat ca orgoliul joaca un rol foarte important la locul de munca si ca banii nu te fac fericit, dar e bine sa ii ai.

Citeşte şi Firmele nu au voie să își spioneze angajații

Dintre toți psihologii, Frederick Herzberg este cel care a studiat cel mai mult fericirea si nefericirea la locul de munca. Teoria spune ca exista doua categorii de factori care influenteaza bunastarea unui angajat. Pe de o parte, sunt factorii care il motiveaza: cum ar fi placerea de a presta o anumita meserie sau reusitele in cariera.
Pe de alta parte, sunt factori a caror lipsa provoaca nefericire. Precum banii. Daca nu castigi suficient, atunci esti nemultumit. Problema e ca, atunci cand castigi suficient, banii nu mai conteaza pentru tine. Nu ii mai constientizezi si te concentrezi asupra altor factori care te nemultumesc. Tocmai de aceea, un salariu mare nu va garanta niciodata fericirea la locul de munca.
In plus, nivelul salariului este o chestiune extrem de subiectiva. Conform teoreiei lui Herzberg, daca primesti un salariu imens, de milion de euro pe an, dar colegul tau primește doua milioane, sunt sanse mari sa fii nefericit.Fie te consideri nedreptatit, fie constientizezi faptul ca ai un coleg de doua ori mai eficient decat tine. Este o chestiune de orgoliu.
In acelasi timp, conteaza foarte mult stilul de viata pe care il ai. Specialistii in resurse umane, citati de publicatia britanica The Telegraph, vorbesc despre fenomenul prizonierilor economici. Oameni care presteaza anumite meserii nu din placere, ci pentru salariile mari care le intretin un stil de viata scump.
Conteaza si orasuli in care traiesti. In Romania, de exemplu, un salariu mare in provincie poate fi considerat mic in Capitala.
Cei care muncesc din placere au, la randul lor, obstacole in cale. In primul rand, salariul. Slujbele interesante sau relaxante nu sunt mereu bine platite. Apoi, o meserie care ti-a placut la inceput se poate transforma in rutina in doar cativa ani. Si cu cat capeti mai multa experienta, cu atat cresc șansele sa fii promovat intr-o functie de conducere in care te ocupi mai putin de ceea ce iti place si mai mult de gestionarea resurselor care ti se pun la dispozitie.
Desigur, unii oameni si-au dorit dintotdeauna sa fie sefi. Altii, insa, refuza promovarile si un salariu mai mare tocmai pentru a continua sa faca ceea ce vor sa faca.
Si, nu in ultimul rand, psihologii si expertii in resurse umane spun ca este foarte importanta comunicarea la locul de munca. Cine presteaza o meserie interesanta si bine platita va fi in continuare nefericit, daca nu isi suporta sefii sau colegii.

Citeşte şi Cum arată România în 2015. Topul judeţelor cu cele mai mari salarii

Sursa : digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba