Cazul gimnastei Andreea Răducan de la Jocurile Olimpice 2000 – documentar pus pe ecrane de HBO

Adăugat la Știri

HBO Europe a prezentat la Festivalul de la Sarajevo, în premieră mondială, la începutul acestei săptămâni, un documentar despre Andreea Răducan, celebra gimnastă din România, care a câștigat aurul la Olimpiada din 2000, dar l-a pierdut după ce a fost testată pozitiv.

Filmul se numește „The Golden Girl” și în el apar multe nume mari din sportul românesc, precum Nadia Comăneci sau Simona Amânar, celebrul expert antidoping Don Catlin, dar și doctorul Ioachim Oană.

Filmul a fost prezentat în premieră la Sarajevo, urmând să fie adus în România ulterior.

Iată cum prezintă producătorii filmul:

„Andreea Răducan este o femeie de success în vârstă de 32 de ani și una dintre cele mai bune gimnaste ale României. Și-a sacrificat copilăria pentru a deveni campioană olimpică, iar când a câștigat mult râvnitul titlu, la Sydney, în 2000, titlul i-a fost retras trei zile mai târziu, din cauza unei substanțe depistate la un test de dopaj, provenită dintr-o banală tabletă pentru răceală, pe care i-o administrase doctorul Lotului Național. Cincisprezece ani mai târziu, Andreea vrea să confrunte autoritățile care au trădat-o, în încercarea de a-și recâștiga medalia și, odată cu ea, propria-i demnitate. Pe parcurs, ni se vor dezvălui, rând pe rând, traumele și efortul, strădania și durerea ce se ascund în spatele imaginii idealizate a unei campioane mondiale. Pierderea medaliei de aur la Olimpiada de la Sydney din 2000 a fost o traumă pentru gimnasta Andreea Răducan. Cincisprezece ani mai târziu, campioana olimpică încearcă să înțeleagă, prin ochii unui adult, cele întâmplate, de fapt, la Jocurile Olimpice”. 

sursa: gsp.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii