Câteva sute de elevi de pe Valea Sebeșului au terminat școala mai repede: Își ajută părinții la creșterea oilor și vor fi plecați în transhumanță până la toamnă

Adăugat la Știri

Câteva sute de elevi de pe Valea Șebeșului au terminat anul școlar 2017-2018 mai repede cu câteva săptămâni, pentru că își ajută părinții la creșterea oilor și vor fi plecați în transhumanță.

Este vorba despre Școlile Primare Purcăreți și Strungari din comuna Pianu de Sus și Școlile Tonea, Pleși și Loman, din comuna Săsciori. Acești elevi au început școala în septembrie anul trecut, odată cu toți elevii, însă au finalizat acum studiile, cu o lună mai devreme decât restul elevilor. De obicei, toate orele sunt recuperate în timpul anului școlar, în cel de-al doilea semestru, în zilele de sâmbătă.

Citește și Copii din Pianu-Alba nu mai sunt nevoiți să parcurgă km întregi pentru a ajunge la școală: Pot rămâne la internat

În aceste localități există foarte multe familii de ciobani, iar în timpul fiecărei veri, copiii împreună cu părinții duc turmele de oi în zonele muntoase și nu coboară decât toamna.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii