Cât plătești în plus la creditul de casă? Banca te obligă să îți faci asigurare

Adăugat la Știri

Cine vrea să îşi ia casă pe credit imobiliar va plăti, pe lângă rata lunară, şi preţul unei asigurări de locuinţă. Ba chiar există bănci care îşi obligă clienţii să îşi facă şi asigurare de viaţă. Află mai multe de pe radiounirea.ro.

asigurare Nici o bancă din România nu acceptă să dea credite imobiliare fără să oblige clienţii să îşi facă şi o asigurare, cel puţin. Pentru clienţi, asta înseamnă, în cazul unui apartament mediu, până la 10 euro în plus, în fiecare lună, adăugaţi la rată. De exemplu, dacă ţi-ai cumpărat, prin Prima Casă, un apartament de 60.000 de euro cu credit pe 25 de ani, vei plăti lunar o rată de 270 de euro. La această sumă se adaugă însă şi preţul asigurării pentru locuinţă, adică în jur de 100 de euro pe an, dar şi cel al asigurării obligatorii împotriva dezastrelor.
Citește și Asigurarea locuinţei în România. Noua lege, promulgată de preşedintele Iohannis
În total, încă 10 euro se adaugă la rată în fiecare lună.Cât este de legal? După ce că te obligă să îţi faci asigurare, banca îţi spune şi de unde să o cumperi şi te trimite către un broker, care ori face parte din acelaşi grup financiar, ori are contract cu banca. Această practică a fost însă condamnată de o instanţă din România, care spune că “sunt abuzive clauzele care stabilesc obligaţia împrumutatului de a încheia contractul de asigurare cu o societate de asigurări parteneră sau agreată de bancă”.
Sursa:libertatea.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.