Rămâi conectat

Știri

Caracteristici ale oamenilor educați

Publicat

în

În zilele noastre, când din ce în ce mai mulți oameni au studii superioare, adevărata educație pare totuși pe cale de dispariție.  Pentru că, dincolo de studiile urmate, de cărțile citite și de colecția de diplome, educația constă în lucrurile simple. Citeşte  pe radiounirea.ro care sunt câteva dintre principalele caracteristici ale oamenilor educați.

Oamenii educați salută întotdeauna

Fie că e vorba de colegii de serviciu, de vecini, de femeia care face curățenie sau de șefi, oamenii educați dau mereu bună ziua, indiferent de statutul social al celui care trece pe lângă ei.

Te rog și mulțumesc, cuvinte folosite zilnic de oamenii educați

E atât de ușor să le spui – și chiar fac diferența – dar foarte puțini folosesc aceste cuvinte.

Oamenii educați nu bârfesc

Nu vei vedea niciodată un om educat care să bârfească, pentru că oamenii educați își văd de viața lor și nu se bagă în treburile altora.

Oamenii educați nu cred în valorile materiale

Chiar dacă adesea se bucură de situații financiare de invidiat, oamenii educați nu pun valorile materiale pe primul lor, pentru că ei știu că alte lucruri contează mai mult – familia, prietenii, călătoriile, pasiunile…

Oamenii educați își educă gusturile

Nimeni nu s-a născut învățat, dar pentru a ajunge să ai bun gust e nevoie de studiu, intuiție și analiză. Sigur, te poți naște cu un talent aparte pentru un anumit domeniu, dar pentru a excela în acel domeniu ai nevoie de ani de studiu.

Citeşte şi Regulile de bune maniere la masă

Oamenii educați își cultivă pasiunile

Indiferent de ce pasiune ai, e bine să încerci să ți-o dezvolți, atât cât poți de mult. Studiul te va ajuta și în acest sens.

Oamenii educați nu sunt ostentativi

…pentru că nu au de ce. Îndiferent de situația lor materială, oamenii educați duc o viață simplă, confortabilă, preferând să-și investească resursele în obiecte de artă, călătorii etc.

Sursa unica.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba