Rămâi conectat

Știri

Autostrada Sebeş Turda, oprită de avize

Publicat

în

Nu avem autostrăzi, dar autorităţile nici nu se chinuie să termine proiectele începute. Birocraţia ţine şantierele pe loc luni de zile. Este cazul autostrăzii Sebeş-Turda, unde pe anumite sectoare nu există încă autorizaţie de construcţie, deşi a trecut aproape un an de la semnarea contractului. Mai grav e că timpul pierdut se traduce în bani europeni pe care ţara noastră nu-i va mai putea încasa. Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

Anunţată iniţial drept soluţia salvatoare pentru creşterea absorbţiei de bani europeni pentru infrastructură, autostrada Sebeş – Turda este cel mai bun exemplu al incompetenţei autorităţilor.

Primii 17 kilometri nu au nici acum autorizaţie de constructie, la 10 luni de la semnarea contractului, asa că nici drumarul nu s-a spetit cu munca. Pentru o bucată din următorii 24 de kilometri ai şoselei, autorizaţia a venit abia azi.

Din păcate, ultimele două săptămâni s-au pierdut pentru că lipsea semnătura unei juriste din Ministerul Transporturilor, care era în concediu. Noi am estimat la un milion de euro pe săptămână valoarea lucrărilor care nu se realizează pe fiecare lot”, a spus Cătălin Drulă, vicepreşedintele Asociaţiei Pro-Infrastructură.

Mai avansate sunt lucrările la ultimii 31 de kilometri ai autostrăzii, unde gradul de execuţie este între 25% şi 40%, deşi şi acolo lipsesc diverse avize.

Iniţial trebuia în 2015 să se termine, s-a amânat cu un an pentru 2016 şi nu cred că mai putem să lungim prea mult. Până la urmă, noi avem nevoie de autostradă şi nu de explicaţii de ce nu se face”, a afirmat Dan Coriolan Simedru, deputat PNL de Alba.

Vezi şi Cu excepţia lotului 1, autostrada Sebeş – Turda are şanse să se finalizeze la termenul stabilit

Lugoj – Deva este o altă autostradă tărăgănată. Tunelurile pentru urşi nu au fost nici acum scoase la licitaţie.

La Câmpia Turzii – Târgu Mureş, unde avem patru din cinci contracte deja semnate, nu s-a putut face nicio absorbţie anul acesta din nişte motive birocratice. Proiectele astea nu sunt tratate ca nişte urgenţe naţionale. Ministrul Transporturilor, primul ministru ar trebui să se asigure că problemele semnalate de cei de dedesubt să fie rezolvate”, a mai spus Cătălin Drulă.

Din aprilie, lucrările la lărgirea la patru benzi a celor nouă kilometri de şosea dintre autostrada spre Piteşti şi DN7 sunt blocate. Motivul: alte avize lipsă.

Toate şantierele în lucru, fie de drumuri sau căi ferate, dar care nu se vor închide până la 31 decembrie, sunt propuse spre finanţare şi din următorul exerciţiu financiar.

Propunerea Ministerului Transporturilor pentru fazare, pentru proiectele care nu se termină în această perioadă, trimise la CE, este de 1,6 miliarde de euro. La ora actuală, POS-ul deTransport are 61% absorbţie şi are toate şansele de a termina peste 70% în decembrie”, a spus Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Este vorba despre patru autostrăzi, şoselele ocolitoare ale Capitalei şi Bacăului şi reabilitarea mai multor drumuri naţionale.

La cum stau lucrurile astăzi, noi nu vom fi în stare să cheltuim nici banii pe faza unu şi asta înseamnă că anul viitor va trebui să bugetăm fonduri naţionale pentru a acoperi găurile pe care nu le-am acoperit din fonduri europene”, a spus Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor.

Până în 2020, România va avea la dispoziţie pentru a-şi pune la punct infrastructura de transport aproape 6,8 miliarde de euro, la care se adaugă 1,2 miliarde de euro prin mecanismul Connecting Europe.

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba