Autostrada închisă de un an: Care este stadiul lucrărilor pe Sibiu-Orăștie

Adăugat la Știri

autostrada-sibiu-orastieS-a împlinit un an de când tronsonul Sălişte – Cunţa al Autostrăzii 1 a fost închis din cauza surpărilor. Doar în ultima lună s-a lucrat la refacerea drumului, deși inițial șoseaua trebuia închisă doar două luni.  

Deşi tronsonul de 22 de kilometri este închis de un an, abia luna trecută muncitorii s-au apucat de treabă. Conducerea CNADNR promite că lucrările vor fi gata la sfârşitul acestei luni. Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar s-a făcut un an. Timp în care, şoferii sunt nevoiţi să circulă din nou pe Drumul Național 1.

Citește și Fotografii noi ! Cum „s-a scufundat” autostrada Orăștie-Sibiu. Imagini cu dezastrul de 137 de milioane de euro

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au decis să repare bucata de drum în regie proprie. A fost, însă, nevoie, de studii noi, de o nouă soluție tehnică și de noi avize. Abia la începutul  lunii trecute, toate aprobările au fost obținute, iar muncitorii s-au apucat de lucru. Nota de plată pentru reparaţii este de cinci milioane de euro. Șeful CNADNR a declarat că circulația se va relua la sfârşitul lunii.

Sursa.digi24.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii