Au fost afișate rezultatele inițiale ale examenului de Definitivat în învăţământ

Adăugat la Știri

definitivat-examenAu fost afișate rezultatele iniţiale ale examenului de definitivat în învățământ. Rezultatele finale  vor fi cunoscute după rezolvarea contestaţiilor, pe 18 august.

În Alba, la  proba scrisă ce a avut loc la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, au participat   91 de cadre didactice.  Nota minimă de promovare a examenului este 8.  O treime dintre candidați nu au reușit să obțină nota de trecere iar un candidat a fost notat cu nota maximă. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

După definitivare, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

Examenul de definitivat constă în susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă. Inspecţiile la clasă au fost făcute până în 17 iunie iar proba scrisă a avut loc pe 4 august.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii