Atenție șofer! : Carosabil umed pe șosele și ceată, în această dimineață

Adăugat la Știri

soferiCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineață nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii nefavorabile.

Plouă însă în multe regiuni, iar partea carosabilă este umedă. De asemenea, pe anumite sectoare de drum este ceață. În afară de reducerea vitezei, polițiștii recomandă șoferilor să mărească distanţa în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Citește și INFORMARE METEO de ploi, ninsori şi viscol în perioada 8-10 noiembrie

Având în vedere mesajele de atenţionare cu cod galben, emise de meteorologi, referitoare la intensificări ale vântului şi precipitaţii, inclusiv sub formă de ninsoare în zona montană, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, conducătorilor auto li se recomandă să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. De asemenea, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarna sunt obligatorii.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii