Atentie la meniurile fast-food pentru copii! Bombe calorice pentru cei mici intr-un simplu sandwich

Adăugat la Campanii de prevenire

fast-food-kids-300x199O anchetă a jurnaliștilor de la revista Eat This, Not That! privind meniurile pentru copii de la cele mai importante lanțuri de fast food-uri din SUA a arătat că mâncărurile pregătite pentru cei mici conțin un număr foarte mare de calorii, peste 1.400.

Spre exemplu, o quesadilla are 1.100 de calorii, sandwhich-urile cu unt de arahide și jeleu 1.340, dar nici happy meals nu sunt mai prejos.

Pentru a reduce riscurile asupra sănătății copiilor, statul New York a pregătit o reglementare care să limiteze folosirea de zaharuri și grăsimi saturate în meniurile de tip Happy Meals, așa încât acestea să aibă sub 500 de calorii.

De asemenea, oficialii au în vedere excluderea promoțiilor din fast food-uri care conțin jucării și înlocuirea lor cu legume, fructe sau cereale integrale, potrivit DailyMail.co.uk.

Un studiu recent realizat de Universitatea New York a arătat că meniurile pentru copii din restaurantele menționate au în medie 600 de calorii, dintre care 36% provin din grăsimi.

Aceasta în timp ce Departamentul de Prevenire a Bolilor și de Promovare a Sănătății recomandă ca toții copiii cu vârste între patru și opt ani să nu consume mai mult de 1.400 de calorii întreaga zi și aceasta doar dacă sunt foarte activi.

sursa: realitate.net

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.