Rămâi conectat

Știri

Aşa amenajezi corect camera elevului

Publicat

în

Copilul tău intră, în acest an, la şcoală? Amenajarea camerei de studiu trebuie făcută cu mare atenţie pentru ca cel mic să beneficieze de tot confortul atunci când îşi face temele sau învaţă. Află de pe radiounirea.ro câteva sfaturi utile, de care să ţii cont atunci când cumperi biroul şi scaunul, dar care te vor ajuta şi când vei alege culorile pentru decorarea camerei.

Locul ideal pentru birou
Biroul este piesa de mobilier esenţială în camera copilului tău, iar locul ideal pentru amplasarea lui este într-o zonă foarte luminoasă. Adică, în faţa ferestrei. Asta, pentru că cel mic are nevoie de cât mai multă lumină naturală atunci când îşi face temele. Lumina trebuie să vină din faţă sau din stânga dacă elevul scrie cu mâna dreaptă. Dacă este stângaci, lumina trebuie să vină din partea dreaptă. De asemenea, biroul trebuie poziţionat în aşa fel încât să poţi deschide fereastra. Dacă spaţiul nu-ţi permite să aşezi biroul lângă geam, va trebui să dotezi masa de lucru a copilului tău cu o sursă artificială de iluminat – o veioză cu lumină rece, care nu oboseşte aşa de tare ochii celui mic.

Cum îl alegi pe cel potrivit
Primul lucru de luat în calcul este mărimea biroului ,care trebuie să se potrivească perfect cu înălţimea copilului tău. Dacă biroul este prea mic, elevul va sta ghemuit şi cocoşat când va scrie. Dacă biroul este prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă. Caută un model reglabil pe înălţime, care poate fi adaptat pe măsură ce copilul creşte. În acest fel, el va putea folosi biroul timp de mai mulţi ani. Nu uita nici de lăţimea biroului! Băieţii sunt mai laţi în umeri decât fetele şi au braţele puţin mai lungi. Deci, vor avea nevoie de un spaţiu de lucru mai mare decât o fetiţă.

Citește și Şcolile vor trebui să ţină evidenţa copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate

Atenţie la scaun!
Poziţia corectă a corpului nu este dată numai de un birou ales corect, ci şi de scaunul pe care cel mic stă zi de zi când îşi face temele. Nu trebuie să cumperi neapărat un scaun scump, deoarece preţul piperat nu presupune şi confort pentru cel mic. Scaunul trebuie să fie, în primul rând, confortabil şi să susţină corect coloana vertebrală. Specialiştii recomandă modelele ortopedice, cu spătar rigid, prevăzute cu o curbură pentru adoptarea unei poziţii fireşti a corpului şi cât mai confortabile.

Organizează eficient spaţiul de pe masa de lucru
Biroul copilului trebuie prevăzut cu sertare în care el să-şi păstreze cărţile şi caietele pentru şcoală, rechizitele şi ustensilele de scris. În acest fel, el va putea menţine ordinea pe birou. Nişte tăviţe speciale aşezate într-un colţ, nişte suporturi pentru creioane şi un organizator pentru rechizite ar trebui să fie suficiente pentru ca elevul să aibă spaţiul necesar pentru lucru. Câteva poliţe montate pe peretele cel mai apropiat de birou îl vor ajuta pe copil să menţină ordinea în zona de lucru, dar şi în întreaga sa cameră.

Ce culori alegi pentru decorarea camerei?
Chiar dacă celor mici le plac nuanţele vesele, culorile vii şi strălucitoare, camera de studiu trebuie să fie în tonuri neutre. În acest fel, elevul nu va fi distras de nimic şi se va putea concentra la lecţii. Alege nuanţe de crem sau bej, iar dacă vrei o pată de culoare, poţi opta pentru maro sau galben. Culorile stridente obosesc ochii, îi dau o stare de agitaţie de care cel mic nu are nevoie atunci când studiază.

Te învăţăm să cumperi cel mai potrivit scaun
Să nu ai impresia că scaunul pentru birou este o alegere uşoară. Contează foarte mult confortul pe care îl oferă copilului şi, de asemenea, e important ca poziţia corpului său să fie una corectă. Iată ce recomandă specialiştii site-ului scaune.ro!
• Un scaun bun ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru ca elevul să stea confortabil, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. Atunci când scrie, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite pe birou într-un mod natural, să nu fie prea ridicate.
• Spătarul ar trebui să sprijine curba naturală a coloanei vertebrale şi să susţină partea lombară. Este recomandat ca spătarul să fie suficient de mare încât să poată sprijini atât umerii, cât şi zona gâtului.
• Şezutul scaunului trebuie să fie confortabil, nici foarte moale, dar nici tare. Caută un model care să ofere suficient suport feselor şi şoldurilor.
• Când cumperi scaunul pentru copilul tău, mergeţi împreună la magazin şi lasă-l pe cel mic să probeze câteva modele. Îţi va spune care este scaunul cel mai confortabil. Atenţie ca nu cumva cel mic să aleagă în funcţie de alte criterii, diferite de ale tale, precum forma sau culoarea!
• Alege scaunul în funcţie de dimensiunile biroului. Nu lua ceva prea mic sau, dimpotrivă, prea mare!
• Şi materialul din care e confecţionat scaunul de birou e foarte important. De exemplu, pielea naturală şi pielea sintetică reţin umezeala. Vara, copilul va transpira, iar materialul, pentru că nu reţine umezeala, se va “lipi” de picioare.
• Dacă elevul este de vârstă mică, nu sunt recomandate scaunele cu rotile. E posibil să se plimbe sau să se învârtă cu scaunul şi să cadă.
Sursa:click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba