APIA a început plata avansului pe suprafaţă aferent anului 2017

Adăugat la Știri
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat Campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2017. Suma totală autorizată la plată este de 42,1 milioane euro pentru un număr de 24.464 fermieri.
Avansurile reprezintă 70% din plata nominală pe suprafaţă din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). APIA trebuie să plătească avansurile pe suprafaţă până la 30 noiembrie 2017, însă intenţiile sunt de a le finaliza până la începutul lunii noiembrie.
Citește și Românii care vor să planteze păduri pot primi fonduri nerambursabile de la stat: Luni, APIA va lansa a doua sesiune a programului „Prima împădurire”
„APIA trebuie să finalizeze plăţile până la 30 noiembrie, însă cu siguranţă, prin organizarea noastră, prin eforturile şi angajarea specialiştilor, dar şi prin dorinţa de a da la timp subvenţiile, ne propunem să finalizăm plata avansului cât mai repede cu putinţă, respectiv până la începutul lunii noiembrie. Avem toate fondurile necesare, banii sunt asiguraţi, sunt în cont la APIA şi vorbim de câteva sute de milioane de euro. Totul este organizat, dar este important să avem răbdare pentru că nu putem da banii într-o singură zi pentru toţi fermierii”, a precizat şeful de la Agricultură. De asemenea, începând cu 1 decembrie, APIA va continua să plătească toate subvenţiile aferente anului 2017.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii