Rămâi conectat

Eveniment

Anunț important! Spectacolul „Străini în noapte” a fost reprogramat pentru februarie 2016

Publicat

în

În mod regretabil, organizatorii anunță amânarea spectacolului „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu, pentru data de 9 februarie 2016. Organizatorii au mai anunțat că spectatorii care au cumpărat bilete pentru acest spectacol pot să le păstreze până la noua dată, 9 februarie, când a fost reprogramat spectacolul sau pot să primească banii înapoi, dacă solicită acest lucru la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Ascultătorii Radio Unirea FM, care au câștigat invitații la acest spectacol, sunt rugați să păstreze invitațiile până la noua dată a spectacolului!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Eveniment

Prima ediție a spectacolului „Sărbătoarea primăverii” la Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

La Alba Iulia, prima ediție a spectacolului „Sărbătoarea primăverii”

Perioada lunilor februarie – mai este, în fiecare an, una foarte încărcată pentru elevii înscriși la grupele din cadrul Centrului Județean de Excelență Alba.

Este perioada în care se desfășoară majoritatea concursurilor și olimpiadelor la care participă elevii, iar eforturile depuse de aceștia și de profesorii coordonatori se reflectă în fiecare an în rezultate foarte frumoase pe care care le obțin elevii. Ca urmare, în fiecare an, conducerea unității de învățământ încearcă să-i răsplătească pe elevi pentru rezultatele lor.

În acest an, pentru a reuși să strângă fondurile necesare pentru premierea elevilor, conducerea instituției a decis organizarea unui eveniment cultural, care va fi la prima ediție. Este vorba de spectacolul “Sărbătoarea primăverii”, care va avea loc în data de 10 mai, de la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Organizator, alături de Centrul Județean de Excelență Alba, este și Asociația E.Club Rotary Arieșeni Alpin.

Mai multe detalii despre eveniment a oferit directorul Centrului Județean de Excelență Alba, prof. Adrian Simion: „Începând cu anul școlar trecut ne-am propus ca să-i premiem pe elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri. Suntem în luna aprilie și deja elevii noștri au reușit să obțină 84 de premii I, 41 de premii II, 40 de premii III, 64 de mențiuni, 9 premii special și o medalie de aur, pe lângă peste 130 de diplome de participare, la concursurile și olimpiadele la care au participat până acum în acest an școlar, de la etapele județene până la faze cu participare internațională. Și sigur vor mai fi și alte premii, întrucât urmează faza națională la diverse olimpiade, dar și alte concursuri la care vor mai participa elevi de-ai noștri. Iar acest fapt ne bucură, dar ne și obligă să facem tot ce putem pentru a răsplăti munca acestor copii.

Iată de ce, alături de un grup de părinți inimoși și cu sprijinul Asociației E.Club Rotary Arieșeni Alpin am decis să facem acest spectacol, «Sărbătoarea primăverii», urmând ca toate sumele strânse să fie folosite pentru premierea elevilor. În cadrul spectacolului vor fi mai multe părți: «Fascinația muzicii» – momente de muzică instrumentală, corală și populară, susținute de elevi de la Liceul de Arte «Regina Maria» Alba Iulia; «Teatru pentru suflet» – moment artistic susținut de elevi de la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu» Alba Iulia; «Frumusețea tradiției» – moment artistic susținut de grupul vocal tradițional al Palatului Copiilor Alba Iulia. De asemenea, se va realiza o licitație pentru achiziția de tablouri și o tombolă cu premii, inclusiv biciclete. Ne dorim să fie sala plină, mai ales că atât elevii noștri, cât și cei care vor veni în spectacol de la celelalte unități de învățământ, se pregătesc intens pentru a o oferi publicului momente de neuitat. Așa că vă așteptăm la «Sărbătoarea primăverii»!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu și Costel Pătrășcan la Târgul de cArte Alba Transilvana

Publicat

în

La Târgul de cArte Alba Transilvana, Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu și Costel Pătrășcan

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Alba este Târgul de cArte Alba Transilvana, care anul acesta își va deschide porțile în data de 10 mai 2024, începând cu ora 10:30.

Pe toată perioada desfășurării târgului, respectiv în perioada 10-12 mai 2024, organizatorii au pregătit pentru iubitorii de carte numeroase surprize din zona culturii scrise și nu numai.

Dacă prima zi de târg va fi încheiată cu o conferință susținută de Ana Blandiana și cu concertul trupei Bere Gratis, în cea de-a doua zi, 11 mai 2024, începând cu ora 10.00 vor avea loc în cadrul evenimentelor pentru copii atelierul de parenting BebeBiblioteca, concertul Școlii de Folk și atelierul de teatru de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, Teatru și carte cu trupa Skepsis, ateliere de desen și facepainting și lansarea cărților pentru copii „Filip descoperă lumea” și „Comoara de pe strada bucuriei”. Dacă evenimentele pentru copii au loc pe tot parcursul zilei, la ora 14.00 vor începe lansările de carte ale editurilor Tritonic, Ecou Transilvan, Ars Longa și Humanitas. Pasionat de călătorii și fotografie, Liviu Stănescu va prezenta la Alba Iulia cartea sa de călătorie „Am fost la capătul lumii”, urmat la ora 17.30 de Costel Pătrășcanu cu cartea „Una pe noapte”. Cea de-a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana se va încheia cu conferința „Eminescu – un personaj al lui Caragiale”  și o întâlnire cu cititorii a cunoscutului jurnalist Cristian Tudor Popescu. Seara se va încheia cu un concert susținut de cunoscutul muzician Florin Chilian.

Târgul de cArte Alba Transilvana este un proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, având ca parteneri Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din Alba Iulia, grupul Skepsis și alte unități de învățământ și de cultură din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis, în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana, de la Alba Iulia

Publicat

în

În prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana, de la Alba Iulia, Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis

În perioada 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc ediţia a XV-a a Târgului de cArte Alba Transilvana, un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Edituri din întreaga ţară, instituţii de cultură și învățământ, asociații culturale și autori individuali îşi prezintă oferta de carte, publicul având cu acest prilej oportunitatea de a afla cele mai noi apariții editoriale, de a se întâlni cu scriitori de seamă și de a participa la evenimente artistice sau la activități interactive pentru adulți și copii.

Organizatorii ediției din acest an a Târgului de cArte Alba Transilvana, vă propun, pentru data de 10 mai 2024 participarea la deschiderea oficială ce va avea loc la ora 10:30, în sunetul alămurilor de la Fanfara Alba Iulia Brass & Drums, alături de care vor evolua majoretele de la Arieșul Ritmic din Câmpeni. Vor urma lansările de carte susținute de Uniunea Scriitorilor din România (Răzvan Voncu, Hanna Bota și Ioan Hădărig), prezentarea publicațiilor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba (Discobolul, Verbum, Viața Bibliotecii, Metodica și Povești de noapte bună) și un moment special dedicat Anului Bicentenar Avram Iancu, cu prezentarea unor valoroase lucrări ale editurilor Școala Ardeleană și Casa Cărții de Știință din Cluj Napoca. Vor prezenta lansările de carte Răzvan Voncu, Hanna Bota, Ioan Hădărig, Georgeta Orian, Constantin Inel, Ilie Rad, Ada Blendea, Zenovie Cârlugea, Daniela Floroian și Luiza Pop.

Începând cu ora 14:00 vom pătrunde în lumea copilăriei, unde din oră în oră, cei prezenți vor putea participa la lansarea cărții pentru copii „O călătorie de (re)cunoaștere, autor Laura Iviniș, la atelierul de olărit al Centrului de Cultură „Augustin Bena” și la atelierul de teatru „Laborator de C′ArteTeatru”  susținut de lector universitar doctor Cătălina Mihăilă de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. Pe tot parcursul zilei, cei mici sunt așteptați la ateliere de desen, atelierul de robotică al elevilor de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia (ora 15:00-16:00), simultanul de șah susținut de maestrul David Cordea de la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” din Alba Iulia (ora 13:00-16:00) și ateliere de pictură pe față (face painting) susținute de elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana se va încheia cu prezentarea publicațiilor: Astra. Literatură, arte și idei, Astra. Zborul la Brașov între începuturi și prezent și Jacques Hérold în ediții bibliofile și conferința „Dar și roboții se tem pentru viitorul lor”, prezentate de Daniel Nazare, director al Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov, conferința „Poate poezia salva lumea?” susținută de scriitoarea Ana Blandiana și concertul celebrei trupe Bere Gratis.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba