Albalact a afişat un profit net de 23,8 milioane de lei în primele nouă luni din acest an

Adăugat la Știri

albalactGrupul Albalact a afişat un profit net de 23,8 milioane de lei după primele nouă luni din acest an şi un venit net consolidat de aproape 400 de milioane de lei, cu 17,29% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania într-un comunicat remis marţi Agerpres.

‘Situaţiile financiare întocmite conform standardelor internaţionale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS) cuprind rezultatele consolidate ale Albalact SA şi ale societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine. Listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în 2015 a determinat retratarea situaţiilor financiare întocmite de cele trei companii din grupul Albalact, înlocuindu-se raportarea individuală conform Ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1802/2014 (OMFP) cu raportarea consolidată conform IFRS’, se precizează în comunicatul citat.

Individual, Albalact şi-a majorat afacerile nete cu 18,56% după 9 luni ale anului 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 429,3 milioane de lei, în trimestrul III al anului 2016.

‘Creşterea profitabilă de astăzi este rezultatul proiectelor importante pe care le-am susţinut în ultimul an, dar se datorează, în parte, şi unui management mai eficient al costurilor. Investiţiile în marketing au fost la fel de importante şi anul acesta pentru companie. Inovaţia este promisiunea pe care Albalact o face în fiecare an consumatorilor săi, aşadar ne-am ţinut de cuvânt şi am inovat şi în 2016, de data aceasta, în piaţa iaurturilor’, a declarat Stephane Batoux, director general Albalact.

Citește și Câteva mari companii din Alba au crescut cifra de afaceri a județului : Topul celor mai puternice judeţe din ţară

Albalact, liderul industriei româneşti de lactate, este parte a grupului Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume, cu o cifră de afaceri de 17 miliarde euro în 2015. Grupul Lactalis este prezent în 83 de ţări de pe toate continentele şi deţine unităţi de producţie în 43 de ţări.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii