Albaiulienii semnalează autorităților probleme ce țin de străzi, semafoare, de apă și electricitate, parcări sau câinii fără stăpân

Adăugat la Știri

Pentru a semnala problemele orașului, albaiulienii accesează site-ul faocerere.ro dar și aplicația civic alert. Până acum au fost cereri care s-au putut rezolva în intervalul a 30 de zile, au fost cereri care în prezent sunt în curs de rezolvare și au fost altele a căror rezolvare ține de investiții care se fac pe termen mai lung sau țin de intervenția operatorilor de apă sau de electricitate.

S-au primit o serie de propuneri de amenajare de noi sensuri giratorii și semafoare, pe străzile Arieșului, Vânătorilor cu Revoluției, zona Kaufland și zona Munteanu etc. Deocamdată, nu a fost prevăzut în programul de investiții din acest an amplasarea de sensuri giratorii în aceste zone, spun reprezentanții municipalității. Orice investiție necesită realizarea unui proiect și identificarea surselor de finanțare, în funcție de amploarea acesteia. De asemenea, orice intervenție în carosabil (semaforizari, marcaje rutiere, semnalizare rutieră) se face cu acordul Poliției Municipiului Alba Iulia – biroul rutier și de la caz la caz, cu acordul altor instituții avizatoare.

Reabilitarea străzilor, introducerea rețelelor de iluminat public fac parte din categoria sesizărilor care nu se pot rezolva într-un timp scurt, deoarece pentru fiecare zona se fac proiecte de introducere a utilităților și apoi de dezvoltare a străzilor (care nu se face individual ci pe zone), ulterior trebuind să fie identificate sursele de finanțare.

Citește și Lucian Cramba, fondatorul aplicației Fast Order, la Unirea FM : Proprietarii de restaurante din Alba Iulia vor folosi gratuit aplicația, ne vom extinde și pe litoral

Problemele ce privesc serviciul de ecarisaj, semnalate de albaiulieni, se speră a fi rezolvate odată cu reorganizarea modului de prestare a acestui serviciu și de operare a Adăpostului Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Alba Iulia.

Poliția Locală acționează de fiecare dată când surprinde fapte care contravin legilor în vigoare, însă este nevoie de implicarea tuturor. Există un Dispecerat 24 h din 24 (0258989) la Poliția Locală, unde puteți să reclamați problemele legate de parcări neregulamentare, disturbarea liniștii publice și orice alte probleme pentru care intervenția lor promptă este necesară pentru luarea de măsuri.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii