Rămâi conectat

Sport

Alba Iulia, capitala șahului românesc în luna martie

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia va fi in luna martie gazda mai multor turnee sahiste nationale si internationale. Evenimentul central va fi Openul International de Sah al Romaniei, organizat in premiera la Alba Iulia de Federatia Romana de Sah si CSU Alba Iulia si care va fi un turneu select, avand drept de participare doar jucatorii cu rating FIDE peste 2300 si juniori cu rating FIDE peste 2200.

Deja au confirmat participarea 7 mari maestri internationali, 4 maestri internationali si 8 maestri FIDE din Moldova, Ucraina, Ungaria, Portugalia si Romania, dar se asteapta un numar de 40-50 de participanti din 7-8 tari, deoarece inscrierile au inceput doar de o saptamana. Turneul international va fi gazduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia in perioada 16-23 martie, in paralel cu acesta urmand a se desfasura si Openul Judetului Alba la sah clasic, la care vor participa jucatori care nu indeplinesc conditiile de participare in turneul international.

O sansa de a se confrunta cu marii maestri internationali o vor avea si jucatorii amatori, cu conditia sa se claseze pe unul dintre primele trei locuri la Openul Judetului Alba la sah rapid, competitie care va fi gazduita tot de Hotelul Transilvania din Alba Iulia in data de 6 martie, incepand cu orele 15. Jucatorii care nu reusesc calificarea in turneul international principal, se vor putea afla fata in fata cu marii maestri prezenti la Alba Iulia in Openul International al Romaniei, proba de blitz, care se va desfasura in data de 20 martie incepand cu orele 10 si in care inscrierea nu este conditionata decat de plata taxei de participare.

Cel mai mare numar de participanti este asteptat la “Memorialul Mihail Breaz”, un turneu pentru elevi si prescolari organizat in memoria regretatului maestru Mihail Breaz si gazduit de Scoala gimnaziala „Avram Iancu” din Alba Iulia in data de 19 martie incepand cu orele 14. La acest turneu organizatorii mizeaza pe prezenta a 150-200 de copii din judetul Alba, dar si din alte judete, posibil chiar din strainatate. In cadrul acestui turneu vor exista grupe pentru copii legitimati cu rating national si grupe pentru copii incepatori. Grupele turneului vor avea denumiri cu tematica istorica (Apulum, Traian, Gemina etc.), iar copiilor din alte localitati care vor fi prezenti la turneu organizatorii le pregatesc si un tur turistic al municipiului Alba Iulia.

Tot pentru copiii care iubesc sahul, dar si pentru cei care nu cunosc inca sportul mintii, organizatorii pregatesc si alte surprize. Pe durata openului international copiii albaiulieni vor putea asista gratuit la lectii deschise de sah si vor putea sa joace sah pe o tabla gigant de 3x3m, iar cei mai cuminti dintre copiii care vor asista la rundele turneului vor primi carti, brosuri si reviste de sah.

“Cele cinci turnee pentru sahistii de toate varstele, profesionisti si amatori, vor transforma municipiul Alba Iulia in capitala sahului romanesc in luna martie. Ii asteptam alaturi de noi pe toti albaiulienii care doresc sa sprijine organizarea festivalului sahist, pentru a demonstra impreuna Federatiei Romane de Sah ca Alba Iulia merita sa organizeze Openul International al Romaniei si in anii urmatori.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Derby la Galda de Jos în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda vs. CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Ultima etapă a turului din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal programează un derby al județului Alba.

La Galda de Jos se vor întâlni echipa locală Industria Galda și CSM Unirea Alba Iulia.

Partida de pe „Galda Arena” va avea loc sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSM Unirea Alba Iulia este lider în play-out, în vreme ce Industria Galda este pe ultimul loc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci acasă pentru Metalurgistul Cugir: Când va avea loc

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, meci acasâ

Metalurgistul Cugir este înaintea unui meci pe teren propriu în play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Adversara „roș-albaștrilor” va fi Viitorul Cluj.

Partida de pe „Arena Cugir” este programată vineri 26 aprilie, de la ora 17.00.

Cugirenii vin după un eșec în deplasare, 0-4 cu ACS Târgu Mureș, în vreme ce Viitorul Cluj a câștigat în runda anterioară cu 2-0 duelul de pe teren propriu cu Industria Galda.

foto: Sorin Giurcă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Derby în liga a patra de fotbal din Alba

Publicat

în

În liga a patra de fotbal din Alba, meci derby

Următoarea etapă a ligii a patra de fotbal a județului Alba programează duelul primelor două clasate.

Partida dintre liderul CIL Blaj și viceliderul CS Ocna Mureș va avea loc pe Stadionul „CIL-Veza” din Blaj.

Meciul se va disputa sâmbătă 27 aprilie, de la ora 12.00, în deschiderea rundei a 24-a.

foto: facebook C.I.L Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba