A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare debutează, miercuri, 30 martie

Adăugat la Știri

clasa-pregatitoareA doua etapă a înscrierilor în învațământul primar pentru anul scolar 2016-2017 se va desfășura între 30 martie și 8 aprilie, potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației.

În această perioadă se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima pozitie dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio instituție școlară în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Tot atunci vor fi validate cererile tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor. Conform calendarului, pe 15 aprilie vor fi afișate la fiecare școală listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Citește și Copiii din mai multe școli din Alba vor fi măsurați și cântăriți în cadrul unui studiu derulat de Direcția de Sănătate Publică

Potrivit ministerului, părintii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a-i înscrie în învățământul primar. Parinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv pot să își înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea psihosomatică este corespunzătoare.

Mihai Bantea

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii