74 de elevi și studenți din județul Alba, beneficiari ai programului „Euro 200”

Adăugat la Știri

74 de elevi și studenți din județul Alba pot beneficia și în acest an de programul „Euro 200”, care oferă posibilitatea achiziționării unui calculator de tip desktop. „Euro200”  este programul național care vine în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse în vederea achiziţionării de calculatoare.

Ministerul Educației Naționale a aprobat lista nominală a beneficiarilor Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, pentru anul 2017, cuprinzând 7.346 beneficiari, între care 74 din județul Alba.

Elevii din învățământul de stat sau particular vor primii un ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare, prin programul ’EURO 200’, iar beneficiarii sunt elevii cu vârsta de până în 26 de ani și care provin din familii cu un venit brut lunar de maxim 150 de lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată iar pentru obținerea acestuia, tinerii au trebuit să depună o cerere tip la unitatea de învățământ frecventata, pana la data de 21 aprilie.

Citește și Elevii din Alba vor avea manuale retipărite în următorul an școlar

La stabilirea venitului lunar s-au luat în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedenta depunerii cererii. Alocațiile de stat sau cele familiale complementare, bursele de studiu sau sociale, nu sunt luate în calculul venitului lunar.

Lista beneficiarilor din Alba poate fi găsită pe pagina de internet a Ministerului Educației Naționale, http://edu.ro/euro-200 sau http://euro200.edu.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii