63 de cazuri de muncă la negru, în Alba, în primul semestru

Adăugat la Știri

itm862 controale au fost efectuate la agenţii economici de pe raza judeţului Alba, în primul semestru din acest an. Dintre aceastea, 459 controale au fost realizate cu ocazia campaniilor organizate la nivel naţional de către Inspecţia muncii.

În această perioadă au fost aplicate 229  sancţiuni contravenţionale din care 39 pentru muncă nedeclarată. Au fost stabilite  amenzi în cuantum de  738.600 lei din care 620.000 lei, au fost aplicate pentru muncă la negru.

În primele 6 luni, s-a derulat săptămânal Campania Naţională „ O zi pe săptămână” dispusă şi monitorizată  de Inspecţia Muncii, pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate. Astfel, au fost depistate in lucru  un număr de 63 de persoane fără forme legale de angajare, din care 16 femei si 3 tineri, fiind dispuse măsurile de rigoare în vederea intrării în legalitate şi remedierii neconformităţilor constatate în controale.

Domeniile cu cea mai mare incidenţă a cazurilor de muncă fără forme legale de angajare sunt: constructiile, zootehnia, exploatările forestiere,comerţul, alimentaţia publică, panificaţia şi prestările de servicii.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii