40.000 de euro pentru demararea unei afaceri: Condiția este participarea la cursuri de antreprenoriat. Firme din Alba, interesate

Adăugat la Știri

Angajaţii, şomerii, persoanele inactive, dar şi alte categorii depersoane vor putea primi câte 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri proprii.

Pentru a încasa aceşti bani, persoanele interesate trebuie să se înscrie gratuit la cursurile de antreprenoriat organizate de către instituțiile selectate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte România Start-up Plus și să prezinte un plan de afaceri în cadrul concursului de idei de afaceri organizat de acestea.

În total, aproape 170 de organizații vor organiza cursuri și vor oferi finanțări nerambusabile în șapte dintre cele opt regiuni ale țării. Cel mai mare interes a fost manifestat în regiunea Centru, 29 de organizații fiind selectate, printre care și câteva sin Alba Iulia sau Blaj.

Citește și Conturile de TVA ale firmelor vor fi gratuite şi vor fi deschise la trezorerie

Sunt eligibile persoanele care au domiciliul sau reședința în mediul urban sau în mediul rural din regiunea în care se organizează cursurile de formare antreprenorială. După finalizarea acestor cursuri, persoanele pot pregăti și susține un plan de afaceri propriu în cadrul unor concursuri de idei de afaceri, iar cele mai bune dintre acestea vor fi selectate pentru a primi câte o finanțare nerambursabilă de 40.000 de euro. Afacerile astfel înființate vor fi înregistrare, în mod obligatoriu, doar în mediul urban din cadrul acestor regiuni de dezvoltare, iar domeniul agricol este exclus de la finanțare.

Sursa:avocatnet.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii