4 tineri din Bucerdea Grânoasă, care au furat două autoturisme, vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv

Adăugat la Știri

Joi, 29 octombrie a.c., cei 4 tineri din comuna Bucerdea Grânoasă, identificaţi de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi de autoturisme, au fost prezentaţi de către procurorii, Judecătoriei Blaj, cu propunere de arestare preventivă.

masina_rasturnata_in_curbaInstanţa de judecată a dispus cercetarea lor, în stare de arest preventiv, pe numele celor 4 tineri fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
În dimineaţa zilei de 28 octombrie, a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grînoasă, au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, în legătură cu faptul că i-a dispărut autoturismul pe care-l parcase în curtea locuinţei. Autoturismul a fost găsit abandonat, într-un şanţ, la câteva străzi distanţă de locuinţa păgubitului. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grânoasă, împreună cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, au fost identificate 4 persoane, bănuite de comiterea furtului.
Este vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, toţi din comuna Bucerdea Grânoasă, care, în noaptea de 27/28.10.2015, au profitat de faptul că păgubitul a lăsat autoturismul neasigurat şi cu cheile în contact. Poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de unul dintre tineri, în vârstă de 19 ani, care nu posedă permis de conducere, până pe strada Lipoveni din comună, unde, datorită vitezei excesive, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat într-un şanţ, loc în care autoturismul a fost abandonat.
În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că cei 4 tineri sunt bănuiţi şi de comiterea altui furt de autoturism, în noaptea de 17/18.10.2015, din aceeaşi localitate, folosindu-se de împrejurarea că autoturismul a fost lăsat în garajul locuinţei păgubitului, fără ca uşa garajului şi poarta locuinţei, să fie asigurate. Cei 4 tineri sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar în plus, faţă de șofer, cercetările sunt efectuate şi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

sursa IPJ Alba

Mihai Bantea

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0729.399.898
e-mail: bantea.mihai2008@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.