39 de infracțiuni și 455 de sancțiuni, bilanț al polițiștilor din Alba, în cadrul Acțiunii „Blocada 2016”

Adăugat la Știri

politieÎn săptămâna precedentă, poliţiştii din Alba au constatat 39 de infracţiuni şi au aplicat 455 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 103.000 lei, în cadrul acţiunii Blocada, desfăşurate de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor  antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 15 – 22 august a.c., poliţiştii din judeţul Alba au organizat 39 de acţiuni punctuale ce au avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică şi asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens precum şi prevenirea comiterii de infracţiuni.

În urma acestor acţiuni, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, dintre care două de natură judiciară şi 7 la regimul circulaţiei rutiere, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 5 au fost constatate în flagrant delict.

Totodată, au fost aplicate 455 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 103.010 lei, dintre care 63 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 379 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, restul de sancţiuni fiind aplicate la alte acte normative.

Dintre sancţiunile aplicate în trafic, două au fost pentru consum de alcool, 201 pentru viteză neregulamentară, 6 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea, iar restul pentru alte abateri. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere şi au retras 28 de certificate de înmatriculare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii