36 de concurenți, selectați pentru ediția din acest an a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Adăugat la Știri

36 de tineri interpreți au fost selectați pentru a participa la ediția din acest an în concursul „Strugurele de Aur”.

Marți, 4 iulie 2017, la sediul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, a avut loc preselecția Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVII-a. Au participat 70 de interpreți amatori ai folclorului muzical din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, înscriși la una dintre cele două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști.  În urma preselecției, conform Regulamentului, 36 de tineri interpreți au fost selectați pentru participarea în concurs.

Evaluarea concurenților s-a realizat având în vedere două categorii de criterii: autenticitate și tehnică vocală sau instrumentală specifică. Ediția de anul acesta a adus ca element de noutate publicarea grilei de evaluare și a criteriilor de jurizare, atât pentru preselecție, cât și pentru concursul propriu-zis.

Acest festival contribuie la păstrarea şi promovarea culturii tradiţionale, la descoperirea de noi şi autentice talente interpretative ale folclorului muzical românesc ce duc mai departe zestrea noastră folclorică de o inestimabilă valoare.

Citește și Tulnicul, instrument muzical din vremea dacilor

Programul festivalului include, pe lângă concursul propriu-zis, recitaluri vocale şi instrumentale, precum şi recitaluri susţinute de ansambluri folclorice de amatori din Transilvania.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii