31 de şoferi au fost amendaţi, într-o singură zi: Polițiștii au acţionat în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată

Adăugat la Știri

14741665_1214180205319268_1824141182_nSeria acţiunilor ce vizează creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, a continuat. Ieri, 20 octombrie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de la transporturi, au acţionat în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată. 31 de şoferi au fost amendaţi, din care doi pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

La data de 20 octombrie, Serviciul Rutier Alba, împreună cu Serviciului Transporturi Alba, a organizat o acţiune ce a avut drept scop, prevenirea accidentelor comise produse ca urmare a nerespectării, de către conducătorii auto, a regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 31 de conducători auto care au încălcat norme privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia, doi  nu au respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată. Faţă de aceştia, poliţiştii au luat măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 6.750 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.125 – 2.500 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii