26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor Vorbite

Adăugat la Știri

limbiAstazi este Ziua Europeana a Limbilor Vorbite. Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebreaza diversitatea lingvistica, plurilingvismul, invatarea limbilor straine.

Ziua Europeana a Limbilor are ca obiectiv sa atraga atentia publicului asupra importantei invatarii limbilor straine si sa il sensibilizeze cu privire la existenta si valorea tuturor limbilor vorbite in Europa, incurajand invatarea lor. Manifestarea a debutat in anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, in fiecare an, la 26 septembrie, in fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sarbatoreste Ziua limbilor vorbite.

Citește și Reguli gramaticale din limba română de care trebuie să ținem cont

In Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar exista si peste 60 de comunitati autohtone care vorbesc o limba regionala sau minoritara. Mesajul principal pe care il transmite editia din 2010 a Zilei limbilor este urmatorul: Limbile straine stimuleaza afacerile, pentru ca angajatii cu competente lingvistice, care constituie o achizitie valoroasa pentru angajator, faciliteaza vanzarile in alte tari, iar persoanele care isi cauta un loc de munca si, in acelasi timp, invata o limba straina, isi imbunatatesc sansele de angajare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii