24 martie, ultima zi pentru depunerea proiectelor în competiția pentru revitalizarea Palatului Principilor din Alba Iulia

Adăugat la Știri
17190615_1478724042172549_4842472684422468543_nInstitutul pentru Politici Publice în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, în perioada 7-31 martie 2017, un concurs de idei pentru transformarea și reintroducerea în circuitul urban a unui important sit istoric (Palatul Principilor) nefuncțional în prezent, dar cu potențial de revitalizare.
Intenția este  de a stimula interesul comunității locale în vederea implicării în mod activ în valorificarea patrimoniului cultural deținut de cea mai importantă clădire adminstrativă din Transilvania și de a răspunde obiectiv nevoilor cetățenilor, scrie ipp.ro.

Astfel, cei care doresc sa se mai inscrie in concurs, își mai pot depune proiectele pana in data de 24 martie. Descrierea trebuie sa cuprinda  maximum 500 de cuvinte, în care să se detalieze conceptul/viziunea asupra revitalizării sitului. Proiectele vor putea fi votate pe pagina de Facebook  a Institutului pentru Politici Publice, în perioada 25-31 martie. Pentru o mai bună înțelegere a acestui proiect, participanților, li se vor pune la dispoziție planuri arhitecturale care vor servi ca punct de pornire în vederea generării ideilor pentru concurs. Votul on-line și jurizarea făcută de specialiști se vor finaliza în data de 31 martie. Câștigătorul va primi  trofeul ‘’Orașul user-friendly’’ si o excursie de 3 zile in Elvetia.

Procesul de revitalizare a spațiilor din cadrul situl mai sus menționat a fost prioritar pentru municipalitate, asftel că în prezent se află în derulare un contract de servicii de proiectare pentru obiectivul “CONSERVAREA, RESTAURAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A ANSAMBLULUI PALATUL PRINCIPILOR DIN ALBA IULIA”, încheiat între municipalitate și S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L. În acest sens, ideile propuse în cadrul concursului mai sus menționat în vederea revitalizării spațiilor din cadrul Palatului Principilor vor fi complementare, în conformitate și în acord cu cele propuse de S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.

Participanții înscriși în competiție au posibilitatea de a depune proiecte pentru oricare din spațiile aparținătoare Palatului Principilor, mai puțin corpul E, acesta fiind inclus într-un proiect de restaurare finanțat în cadrul POR 2014-2020, aflat în prezent în proces de evaluare.

Pentru o mai bună înțelegere a funcțiunilor propuse în cadrul contractului de servicii mai sus menționat, participanților înscriși în competiție li se vor pune la dispoziție planuri arhitecturale care vor servi ca punct de pornire în vederea generării ideilor pentru concurs.

Regulamentul este disponibil la următoarea adresa: http://www.ipp.ro/concurs-de-idei-pentru-revitalizarea-palatului-principilor/.

Concursul de idei va fi organizat sub forma unui atelier cu spații de prezentare/discuții pe marginea proiectelor propuse, prezentate sub formă de: proiecții video (inclusiv proiecții holografice), machete, mulaje etc., toate cu scopul de a oferi participanților posibilitatea prezentării ideilor de redare către comunitate a spațiului vizat. Dintre toate proiectele prezentate, un singur proiect va fi desemnat câștigător, prin parcurgerea câtorva etape (explicate mai jos), atât cu ajutorul specialiștilor, cât și prin exprimarea preferințelor de către cetățeni.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii