11 elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, au obținut premii la concursul zonal de matematică ,,Mens Sana”

Adăugat la Știri

9La Concursul zonal de matematică ,,Mens Sana” desfășurat sâmbătă, 19 noiembrie 2016 la Colegiul Național ,,Avram Iancu” din Câmpeni şi organizat în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au participat unsprezece elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, însoțiți de doamna profesoară Anamaria Fuia.

Elevii pasionaţi de universul matematicii s-au remarcat și de această dată, reușind să obțină premiul II și opt mențiuni. A fost prima competiţie pe tărâmul ştinţei ştiinţelor în calitate de noi membrii ai proaspătului înfiinţat Centru de excelenţă. La clasele a X-a elevul fruntaş Nicolae Bodea (profesor la clasă Petru Stănilă) a obținut premiul II, iar elevii fruntaşi  Sorin Avram (profesor la clasă Delia Stănilă) şi Răzvan Mihăescu (profesor la clasă Dorina Trifon) au primit mențiuni. La clasele a XI-a, toţi cei patru elevi caporali Cătălin Bădicel, Marcela Lupu (profesor la clasă Petru Stănilă), Andrei Oprean-Hurduc (profesor la clasă Maria Hodor) şi Cristian Corlaci (profesor la clasă Delia Stănilă) au obţinut menţiuni. Au completat lista mențiunilor elevele de clasa a IX-a, Bianca Iorga (profesor la clasă Maria Hodor) şi Cosmina Pop (profesor la clasă Delia Stănilă).

Citește și Centru de excelenţă în matematică, la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la 97 de ani de la înființare

Festivitatea de premiere a fost inedită, prin prezenţa cunoscutului om de televiziune şi, totodată, profesor de matematică, Nicu Bendea, care a adus un plus de savoare şi amuzament în universul exact al matematicii. Atmosfera întregii zile a fost îmbrăcată în entuziasmul adolescentin, iar bucuria momentului a fost întregită de razele sfioase ale soarelui de noiembrie.  Felicitări elevilor, profesorilor îndrumători  organizatorilor. (profesor Anamaria Fuia, coordonatoarea Centrului de excelenţă).

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii