Rămâi conectat

Sport

Voința Stremț își continuă parcursul de vis din Cupa României. Metalurgistul Cugir, eliminată

Publicat

în

Stremț – in, Cugir – out

Voința Stremț, câștigătoarea fazei județene a Cupei României la fotbal, își continuă parcursul de vis.

Debutul pe banca tehnică al antrenorului Radu Andone a fost încununat de succes. Voința a acces în etapa a treia a fazei naționale, după ce a învins, miercuri după amiază, cu 1-0 (0-0), pe teren propriu, formația Industria Galda de Jos. Unicul gol a fost marcat de Al. Juncan, în minutul 57, cu un șut cu sete la colțul lung, după o centrare de pe stânga.

Prima repriză a fost echilibrată, cu puţine faze de poartă. Mingea a fost plimbată mult în arealul treimii neutre a terenului. În mitanul secund disputa a fost mai animată. Gazdele au fost pragmatice, în vreme ce găldenii s-au aflat în cel puțin două rânduri aproape de a marca.

Oaspeții au încheiat partida în inferioritate numerică, după ce Ad. Matei a fost eliminat în minutul 90 +2 pentru cumul de cartonașe galbene.

Voinţa Stremţ: G. Costea – N. Opriţa, G. Cerghedean, Csegoldi, N. Pop, Goangă, Trifa – cpt., Al. Juncan, Dreghiciu, Epure, Breaz; rezerve: G. Lupean – Moruşcă, Rancea, G. Cetean, Şerbu, Nagy, Mara, Puia, M. Cristea. Antrenor principal Radu Andone

Industria Galda de Jos: Iancău – cpt. – Samoilă, Rahovean, Hodea, Ad. Matei, Javla, Oniche, Tocu, Cr. Bălaş, Al. Costea, S. Mureşan; rezerve: Răducanu – Puţan, D. Ianc, P. Medrea, Buligă, D. Schiau, R. Giorgiu, N. Muntean, A. David. Antrenori: Doru Oancea şi Dan Comşa

Arbitri: Cl. Gaitin – P. Sandu, M. Talpaş (toţi din Timişoara); observator FRF: Călin Orbonaş (Ilia)

*Cugirul, învins din nou de Șelimbăr

CS Comunal Șelimbăr a eliminat divizionara terță Metalurgistul Cugir din Cupa României la fotbal. Șelimbărenii s-au impus cu 2-1 (1-0), miercuri după amiază, pe „Arena CSO” din Cugir, în etapa a doua a fazei naționale, repetând izbânda de anul trecut. Divizionara secundă din judeţul Sibiu a deblocat tabela prin Ciocâlteu (13), care a fructificat o centrare a lui Monea. Cugirenii puteau restabili egalitatea patru minute mai târziu, însă mingea lovită cu capul de P. Păcurar s-a dus peste poarta apărată de Matenciuc. Acelaşi P. Păcurar a fost aproape de gol în minutul 25, când a executat foarte bine o lovitură liberă. Oaspeţii îşi puteau majora avantajul în minutul 27, când Vecerdea şi Monea au ratat pe rând întâlnirea cu balonul centrat de autorul primului gol, Vecerdea. Boboc, accidentat, a fost înlocuit la vizitatori de experimentatul Curtean (39).

Cu cinci minute înaintea pauzei, şutul de la distanţă al lui Monea a trecut destul de aproape de spaţiul porţii apărate de R. Opric. În replică, Şaucă a avut o şansă rarisimă în minutul 43, când mingea trimisă de el a „muşcat” din una dintre barele porţii vizitatorilor. În ultimele secvenţe ale primului mitan Vitinha, excelent poziţionat, a fost şi el la un pas de a-l învinge pe Matenciuc, dar a întârziat de puţin la întâlnirea cu balonul. Ultimul fluier din prima repriză al „centralului” Sorin Vădana a venit imediat după un şut peste transversală expediat de la marginea careului mare de Monea.

Lovitura de cap a lui M. Lupu putea restabili echilibrul pe tabelă în startul mitanului secund (49). Cei care au înscris au fost, însă, tot oaspeții. Crișan, intrat pe teren în actul secund, la fel ca fostul golgheter al gazdelor, Cîrstean, a punctat în minutul 67 pentru 2-0 în favoarea trupei din Șelimbăr. În ultimul sfert de oră, la Metalurgistul au jucat și tinerii Andriuc și Al. Rus. Șutul de la mare distanță al lui Vlădia (82) a anticipat golul de onoare al cugirenilor. În minutul 83, Crișan a deviat nefericit în poarta echipei sale o minge centrată de Vitinha. În minutul 90+2, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Monea (roșu direct). Ultima șansă a amfitrionilor de a împinge disputa în prelungiri l-a avut în prim-plan pe M. Lupu (90+5).

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Tăban, Vlădia, I. Grozav, Vitinha, L. Contra, Boldea, Şaucă – cpt., P. Păcurar, D. Nicula, M. Lupu; rezerve: Perjeriu – Cocan, Andriuc, Al. Rus, M. Udrea, M. Neagu, S. Itu, L. Itu. Antrenor principal Lucian Itu

CS Comunal 1599 Şelimbăr: Matenciuc – D. Tătar, Vişa – cpt., Natea, Monea, Al. Luca, Boboc, Neacşa, Vecerdea, A. Roşu, Ciocâlteu; rezerve: Gal – Curtean, Giura, Tineiu, Badea, Cîrstean, Cîmpean, Crişan, Antone. Antrenor principal Eugen Beza

Arbitri: S. Vădana (Cluj-Napoca) – Csaba Antal (Cluj-Napoca), G. Suciu (Câmpia Turzii); observator FRF: Vasile Rad (Arad)

foto: Gligor Udrea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Prima ediție a Cupei „Regele Ferdinand I” la șah, competiție de elită la Alba Iulia

Publicat

în

Competiție de elită la Alba Iulia, prima ediție a Cupei „Regele Ferdinand I” la șah

Palatul Principilor – edificiu cu deosebită importanță istorică pentru județul nostru – a găzduit în zilele de 11 și 12 mai, prima ediție a Cupei „Regele Ferdinand I” la șah, competiție organizată de către Primăria Alba Iulia, CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi.

Tânărul maestru internațional și-a făcut, astfel, debutul în calitate de organizator, turneul de șah rapid desfășurat sub coordonarea sa reunind la start 132 de jucători din România, Bulgaria, Moldova și Serbia, dintre care nouă mari maeștri. Este de remarcat că pe lista de start s-au aflat șase foști campioni ai României (Constantin Lupulescu, Vlad Jianu, Andrei Istrățescu, Vladislav Nevednichy, Mihai Grunberg și Angela Dragomirescu).

Clasamentul final al competiției a adus în prim-plan juniorii, primele două locuri, cu 7,5 puncte din 9, fiind ocupate de Momchil Petkov (Bulgaria, 19 ani, mare maestru) și Vladimir Cnejev (România, 16 ani, maestru FIDE). A urmat un grup de 7 jucători cu câte 7 puncte, cel mai bine clasat – și ocupant al locului 3 pe podium – fiind marele maestru Andrei Istrățescu. În ierarhia feminină, cea mai bine clasată a fost Andreea Cosman, care în curând va primi titlul de maestră internațională, iar primul între jucătorii din județ a fost George Ileană. Turneul, de a cărui bună desfășurare tehnică a răspuns arbitrul internațional Dinu-Ioan Nicula, a avut un generos fond de premiere de 31000 lei (dintre care 5000 lei pentru câștigător), distribuiți pe numeroase categorii de vârstă și rating.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, campioana play-out-ului: Victorie la Târgu Mureș

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, campioana play-out-ului

CSM Unirea Alba Iulia este sigură de primul loc în play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal cu două etape înaintea încheierii campionatului.

Uniriștii și-au securizat primul loc prin victoria obținută în partida restantă din deplasare cu ACS Târgu Mureș. „Alb-negrii” s-au distanțat la opt puncte de oponenta din județul Mureș, a doua clasată în ierarhia din play-out, de care au dispus cu 2-0.

Ambele goluri au fost marcate în reriza secundă. Marcatori au fost Andrei Roșu și Răzvan Fetița, ultimul chiar din pasa aceluiași Roșu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Teodora Damian, handbalistă din Războieni-Cetate, campioană națională la junioare I cu Potaissa Turda

Publicat

în

Teodora Damian, handbalistă din Războieni-Cetate, campioană națională la junioare I cu Potaissa Turda

Teodora Damian, talentata handbalistă din Războieni-Cetate, a devenit campioană națională la junioare I, cu Potaissa Turda.

În finala competiției, la Galați, Potaissa Turda a învins clar, CSM București, scor 31-26 (17-10), iar jucătoarea din Alba a fost una dintre protagonistele întâlnirii, deși a evoluat accidentată. În semifinale, Potaissa a trecut de ACS „Lucian Bute” Galați, scor 22-21 (9-9). În ambele confruntări, Teodora Damian a înscris câte 3 goluri.

Teodora Damian va împlini 18 ani în luna decembrie și face parte din efectivul reprezentative României de junioare care va participa la Campionatul Mondial de la Chuzhou (China), în perioada 10-27 august. Teodora Damian a petrecut 4 ani la Potaissa Turda și se va transfera la Minaur Baia Mare, echipă din Liga Florilor. Anul trecut a fost principala marcatoare a României la Campionatul European Under 17 din Muntenegru (locul 11). Anterior, la precedenta competiție, Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Maribor (Slovenia), handbalista din Alba a fost golgheterul turneului (cu 42 de reușite) și portdarapelul delegației noastre la ceremonia de închidere, România cucerind medaliile de argint.

O performanță uriașă, echipa de junioare I Potaissa Turda, pregătită de Mihaela Tivadar, devenind campioană națională cu un sezon perfect, în care a câștigat toate partidele. La turneul final, echipa din Turda a învins rând pe rând: Activ Prahova Ploiești (41-26), Știința București (37-25), ACS „Lucian Bute” Galați (în semifinale) și CSM București (31-23, în grupă, respectiv, în ultimul act). La nivel de juniori, Potaissa Turda, în colaborare cu Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, a câștigat două titluri naționale: Juniori III (2022) și Junioare I (2024).

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba