Rămâi conectat

Știri

Usturoiul, folosit încă din Evul Mediu: Ce beneficii are acest antibiotic natural

Publicat

în

Usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli

Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima.

Oamenii de stiinta au descoperit noi utilizari interesante ale acestui aliment si beneficiile pe care aceasta le poate oferi.

Rolul pozitiv al usturoiului pentru sanatate:

– Tratarea cancerului – Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare.

– Echilibrarea tensiunii arteriale – Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicina traditionala din Asia recunoaste faptul ca usturoiul este eficient in controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialistii din intreaga lume. Pentru ca usturoiul sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale, puteti consuma suc proaspat, un catel de usturoi in lapte cald sau pur si simplu un catel de usturoi, in fiecare zi.

– Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Sucul crud obtinut din cativa catei de usturoi poate fi introdus direct in ureche. Acest lucru poate determina durere, intrucat ustoroiul incepe sa actioneze asupra microbilor care au declansat infectia. Durerea nu va persista foarte mult timp, iar infectia va fi inlaturata.

– Usturoiul ca antibiotic – Usturoiul este un antibiotic natural si cea mai buna parte este ca acesta nu distruge si bacteriile sanatoase. Destul de multe persoane folosesc usturoiul ca antibiotic, in mod eficient.

– Cresterea nivelului de antioxidanti – Usturoiul stimuleaza cresterea nivelului de antioxidanti din organism, ajuta la scaderea valorilor glucozei serice si a tensiunii arteriale.

– Usturoiul ajuta la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativa buna de detoxifiere.

– Usturoiul contine alicina, un compus puternic care actioneaza ca antibiotic si ajuta la vindecarea infectiilor cutanate. Este interesant de stiut ca alicina se formeaza doar atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit.

– In trecut usturoiul era recunoscut nu doar pentru faptul ca respingea vapirii ci si pentru faptul ca ajuta la vindecarea ranilor si vanatailor. De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie si balonare.

– Usturoiul are efecte benefice si asupra pielii. Consumul regulat de usturoi tonifica pielea si o face neteda, iar unghiile devin mai tari. Un alt avantaj este ca usturoiul poate tine sub control matreata.

Exista desigur si unele efecte secundare pe care trebuie sa le luat in considerare inainte de a consuma cantitati mari de usturoi, pentru a obtine toate aceste beneficii.

Orice, consumat cu moderatie functioneaza bine, dar daca se exagereaza, apar efecte negative.

– Mirosul neplacut al corpului – Daca o persoana va consuma prea mult usturoi va observa ca organismul sa va incepe sa miroasa a usturoi. Acest lucru este rezultatul faptului ca usturoiul este secretat prin pori si fenomenul va persista pana cand usturoiul va fi complet eliminat din organism. Mirosul corpului poate fi jenant si poate provoca destul de mult stres.

– Respiratie dezagreabila – Consumul unei cantitati prea mari de usturoi crud poate cauza respiratie urat mirositoare si acest lucru ar putea afecta viata sociala a consumatorului. Singura modalitate de a contracara acest lucru este sa se consume usturoi crud, impreuna cu mancare si acest lucru sa se faca, de preferat, inainte de a merge la culcare.

– Probleme de digestie – Prea mult ustoroi nu poate decat sa faca rau, intrucat acesta poate sa arda mucoasa stomacului si sa provoace durere accentuata.

– Alergii – Pentru unele dintre persoanele alergice, usturoiul ar putea declansa eruptii cutanate, febra sau varsaturi. Acesta ar putea reactiona negativ in prezenta unor anticoagulante.

– Botulism – Sulful din usturoi poate declansa chiar si botulism, care determina tulburari severe de stomac sau chiar deces.

Utilizarea usturoiului ca medicament

Un catel de usturoi pe zi este, de cele mai multe ori, valoarea recomandata in scopuri medicale. Usturoiul contine o serie de nutrienti, vitamine si minerale dar si fitochimicale.

Cum sa consumati usturoiul in siguranta

Usturoiul poate fi consumat in siguranta de majoritatea adultilor. Cu exceptia aromei sale intense si a faptului ca provoaca transpiratie, usturoiul are putine efecte secundare. Totusi, trebuie sa stiti ca exista anumite reguli pentru a fi in siguranta in urma consumului de usturoi:

– daca sunteti alergici la plante din familia liliaceae, inclusiv ceapa, praz, arpagic sau flori cum ar fi zambilele si lalelele, evitati usturoiul. Perosanele care sunt alergice la usturoi pot manifesta diverse reactii, fie ca inhaleaza, consuma sau aplica usturoiul pe piele.

– oamenii care urmeaza sa suporte interventii chirurgicale sau dentare, femeile insarcinate si cei cu tulburari de coagulare, ar trebui sa evite sa consume cantitati mari de usutroi in mod regulat din cauza proprietatii acestuia de a subtia sangele, fapt ce a putea provoca sangerari excesive. Cei care utilizeaza anticoagulanti, aspirina si antiinflamatoare nesteroidiente nu ar trebui sa consume si usturoi decat dupa ce primesc avizul medicului privind cantitatea pe care o pot ingera.

Usturoiul poate interactiona cu actiunea anticonceptionalelor, ciclosporinei si altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul SIDA-HIV. Femeile care alapteaza au constatat ca usturoiul ofera laptelui o aroma pe care copilul o poate respinge.

Consumul unei cantitati mari de usturoi poate irita mucoasa stomacului si poate determina arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulenta, diaree sau constipatie. Fiti precauti in utilizarea usturoiului daca aveti un stomac sensibil. Daca se aplica direct pe piele, usturoiul poate provoca arsuri, iar acest lucru este valabil mai ales in cazul copiilor.

Daca ati decis ca usturoiul sa faca parte din stilul dvs. de viata, asigurati-va ca mancati un usturoi organic ce are toate calitatile acestei plante. In magazine poate fi intalnit usturoi tratat chimic care nu are nici unul din beneficiile usturoiului natural. Daca usturoiul este inflorit, inseamna ca acesta si-a pierdut mare parte din compusii sai valorosi.

Sursa:sfatulmedicului.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Superstiții de Florii și semnificația lor: Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine

Publicat

în

Floriile reprezintă sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, comemorată întotdeauna cu o săptămâna înaintea Paștelui, zi în care credincioșii se duc la biserică cu frunze de salcie, pentru a-L întâmpina pe Iisus Hristos.

Află de pe www.radiounirea.ro care sunt cele mai interesante supersții de Florii și ce trebuie să faci sau să eviți ca să-ți meargă bine

Floriilor se leaga numeroase supersitii si obiceiuri transmise din generatie in generatie. Oamenii vor avea intotdeauna superstitii de Florii, asa ca ele nu se vor pierde atat de usor cu timpul. Poate ca aceste obiceiuri par fara sens in opinia unora, insa farmecul lor consta in faptul ca pastreaza viu spiritul sarbatorii.
1. In Duminica Floriilor nu se face curatenie in casa, altfel iti va merge rau tot anul. Insa traditia spune ca fetele care vor sa se marite pot sa scoata la soare zestrea. Se spune ca acest obicei grabeste aparitia ursitului si a nuntii. In schimb, este bine sa faci curat in gospodarie in ajunul sarbatorii.
2. Oamenii de la sate povestesc ca persoana care indrazneste sa se spele pe cap in aceasta zi risca sa ii albeasca podoaba capilara prematur. Unii dintre sateni spun ca se poate intampla acest lucru chiar peste noapte. Legenda porneste de la faptul ca in aceasta zi infloresc copacii cu flori albe. Singura solutie sa nu se intample nenorocirea este ca apa respectiva sa fie descantata si sfintita.
3. Conform vorbelor din popor, asa cum va fi vremea in Duminica Floriilor, la fel va fi si in prima zi de Paste.
4. Superstitiile de Florii legate de vreme nu se incheie aici. Unele spun ca broastele vestesc prin cantecul lor o vara lunga si frumoasa.
5. In aceasta zi sfanta are loc dezlegarea la peste, moment pe care oamenii care au tinut post il asteapta cu bucurie. Indiferent de modul in care alegi sa pregatesti acest aliment, important este sa il consume toti membrii familiei. Superstitiile spun ca ei vor avea noroc si se vor vindeca de orice boala ar suferi.
6. Daca ai de ceva vreme o dorinta arzatoare, se indeplineste daca te impartasesti in aceasta zi. Tot ce trebuie sa faci este sa o spui in gand in timp ce te indrepti spre preot.
7. In unele zone din tara parintii isi lovesc usor copiii cu ramuri de salcie (dupa ce au fost sfintite la biserica), pentru ca ei sa creasca sanatosi si destepti.
8. Cei care mananca muguri de salcie dupa slujba de sfintire se vor tamadui de boli si isi vor intari sistemul imunitar si pe viitor.
9. Acelasi efect terapeutic il au si florile duse la biserica. Se spune ca ele trebuie adaugate si apa de imbaiat pentru a feri corpul de boli.
10. Superstitiile de Florii spun ca persoanele care nu vor sa cinsteasca asa cum se cuvine aceasta sarbatoare se vor umple de pistrui.

Sursa:divahair.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Sâmbăta lui Lazăr: Ce nu ai voie să faci cu o zi înainte de Florii

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte.

Învierea lui Lazăr este simbolul învierii viitoare a neamului omenesc. După această minune, mulţimile strânse la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitor, la intrarea în Ierusalim, scrie romaniatv.net. Sâmbăta din ajunul Floriilor este cunoscută şi ca Moşii de Florii, când se fac pomeniri pentru sufletul rudelor decedate.

În această sâmbătă, Biserica Ortodoxă cinsteşte una dintre cele mai mari minuni săvârşite de Iisus Hristos în viaţa pământeană, învierea lui Lazăr. Evenimentul religios s-a petrecut în localitatea Betania, unde Lazăr, prietenul lui Iisus, murise de patru zile. Învierea lui Lazăr a fost descrisă în Sfânta Evanghelie după Ioan în Capitolul 11, versetele de la 1-45. Sfântul Evanghelist Ioan ne spune că Lazăr, originar din Betania (localitatea palestiniană Al-Izzariya de astăzi), ca şi surorile lui, Marta şi Maria, făcea parte din grupul persoanelor preţuite de Iisus.  Mai mult, tradiţia spune că Lazăr era fiul fariseului Simon, în casa căruia s-a pregătit Cina Mântuitorului. Tradiţia spune că, după învierea sa din morţi, timp de 30 de ani, cât a mai trăit, Lazăr a mâncat doar fructe. Se mai spune că Maica Domnului nostru Iisus Hristos i-a lucrat cu mâinile ei un omofor şi i l-a dăruit. De asemenea, se mai spune că, cele patru zile petrecute în mormânt l-au marcat pe Lazăr şi, cât a trăit, el n-a mai zâmbit niciodată.

Sâmbăta lui Lazăr. De ce este bine să facem plăcinte

În multe localităţi, îndeosebi în Sudul ţării, în ajunul Floriilor, se respectă tradiţia „Cântecelor de Paşti”. În fiecare comunitate, în faţa lăcaşurilor de cult ortodoxe, se intonează cântece religioase care amintesc despre moartea şi învierea lui Lazăr, prietenul lui Iisus. Învierea lui Lazăr anticipează Învierea Mântuitorului Hristos.

În sâmbăta Floriilor, la casele gospodarilor colindă fetele din localitatea respectivă , purtând pe cap cunune cu flori de câmp. În colindele lor se povesteşte despre moartea nefericită şi despre înmormântarea unui tânăr pe nume Lazăr. Una dintre fete, care poartă numele de Lăzăriţa, se îmbracă în mireasă. În cântec, Lăzăriţa deplâng drama lui Lazăr şi spune că acesta i-a cerut mamei să-i facă azima şi aceasta nu i-a îndeplinit dorinţa; atunci tânărul s-a dus cu oile la pădure, s-a suit pe o creangă să scuture frunze pentru oi, dar a început să bată vântul. Atunci creanga s-a rupt, iar el a căzut şi a murit. L-au găsit cele trei surori ale lui, l-au adus acasă, l-au scăldat în lapte dulce şi l-au înmormântat.

În Sâmbăta Floriilor copiii colindă la vecini şi la prieteni cu crenguţe de salcie sfinţite la biserică de preotul satului. În colindul lor se regăsesc urări de bine şi de sănătate. Cântecele copiilor povestesc din generaţie în generaţie despre Iisus, Cel care a fost primit cu slavă şi cu ramuri de măslin şi de finic în Ierusalim de mulţimile care, peste o săptămână, l-au răstignit. Colindătorii sunt primiţi de gazde cu multă bucurie. În cinstea lor, gazdele îşi împodobesc casa cu salcie sfinţită, îşi exprimă optimismul, speră şi spun cu credinţă: „Vă aşteptăm şi la anul!”. Bătrânii satului respectă tradiţia şi colindătorii sunt răsplătiţi cu ouă albe, nefierte, pentru a fi vopsite de Sfântul Paşte.

Prin tradiţie, în Sâmbăta lui Lazăr, gospodinele plămădesc plăcinte şi să le dea de pomană vecinilor, rudelor şi tuturor musafirilor. Dacă femeile pregătesc plăcinte, fetele tinere plantează flori, fiind convinse că numai cele sădite acum vor avea multe ramuri înflorite. În numeroase zone din ţară, fetele mai mici, îmbracate în rochii albe, împodobite cu flori de primăvară, merg cu colindul prin sat, spunând povestea sărmanului Lazăr care a murit foarte tânăr. Gospodarii le cinstesc cu ouă, pe care să le încondeieze în Joia Mare.

Sursa.realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba