Rămâi conectat

Social-Economic

Studiu: Europenii preferă să cumpere produse cu durată mare de folosinţă

Publicat

în

Majoritatea europenilor preferă să cumpere produse cu durată mare de folosinţă, char dacă trebuie să plătească mai mult pentru a le avea. Aceasta este concluzia unui studiu făcut de Comitetul Economic şi Social European. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Studiul intitulat „Efectele pentru consumatori ale afişării duratei de utilizare a produselor  se bazează pe răspunsurile la aproximativ 3000 de participanţi.  90% dintre aceştia au afirmat că sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru de pildă, o maşină de spălat vase, cu o durată de viaţă mai mare de doi ani, în medie, ei au spus că ar plăti cu cel puţin 100 de euro mai mult pentru un astfel de produs. Desigur, rezultatele arată că suma pe care consumatorul este pregătit să o plătească pentru un produs mai durabil evoluează în funcţie de PIB-ul ţării în care locuieşte.

Se pare că francezii sunt mai sensibili la informaţiile cu privire la durata produselor, o creştere de 118% a cifrelor de vânzări la produsele care furnizează aceste date departe de belgieni şi olandezi, plus 45%,. ca să nu mai vorbim de cehi, plus 39%, şi spanioli, plus 32%.

Studiul oferă şi informaţii cu privire la tipurile de etichetare care funcţionează, de exemplu, etichetele care prezintă consumul de energie al aparatelor, de la A la G, sunt cele mai eficiente în ce priveşte creşterea vânzărilor. O mare problemă rămâne uzura morală planificată a produselor, iar cercetarea arată că europenii se opun categoric acestei practici.

Ea îmbracă mai multe forme, dar cea mai periculoasă pentru consumatori rămâne programarea de către fabricant a defectării produsului astfel încât să provoace scoaterea lui din uz. Au fost astfel de cazuri dovedite ca de exemplu, imprimante programate să se defecteze după un anumit număr de utilizări. Astfel, producătorul îşi asigura clientela pentru serviciile de mentenanţă sau grăbea epuizarea stocurilor şi procesul de producţie.

Autorii studiului mai atrag atenţia şi asupra unei practici des întâlnite la producătorii de softuri. Aceştia utilizează programe informatice care nu mai funcţionează din momentul actualizării unui sistem de operare determinând consumatorul mai curând să înlocuiască produsul decât să-l repare, printre altele, din cauza duratei şi a preţului reparaţiei.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

JOIA MARE, ziua Cinei celei de Taină

Publicat

în

Joia Mare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor este cunoscută ca Joia Mare, ziua în care se prăznuiește Cina cea de Taină, adică ultima masă pe care a servit-o Iisus alături de cei 12 apostoli. 

Nu se știe cunoaște cu certitudine meniul din acel moment, dar se cunosc obiceiurile alimentare ale celor apropiați lui Iisus, bazat pe pâine, legume precum lintea, ceapa și andivele, fructe ca smochinele și strugurii, ulei de măsline, pește de râu, miere și vin.

Evangheliile menționează doar pâinea și vinul, alimente cu puternică valoare simbolică, ce au fost servite de Iisus și de apostoli la Cina cea de Taină.

Mâncarea era servită în vase din teracotă sau din piatră. Codul strict al etichetei la masă făcea ca la stânga și la dreapta gazdei să se așeze cei mai importanți oaspeți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Delegație a Băncii Mondiale în vizită la Sebeș

Publicat

în

Vizită la Sebeș a unei delegații a Băncii Mondiale

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Sebeș au primit vizita de lucru a unei delegații a Băncii Mondiale în contextul în care solicitarea Sebeșului pentru realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos a primit avizul favorabil al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene prin Comitetul pentru Coordonarea Instrumentelor Teritoriale Integrate (ITI).
În vederea inițierii demersurilor procedurale pentru dezvoltarea și organizarea ITI și pentru elaborarea strategiei de dezvoltare (cu finanțare din programul de asistență tehnică POAT 2021 – 2027), Primăria Sebeș a solicitat implicarea și suportul experților Băncii Mondiale.
Amintim că Strategia ITI Sebeș – Vințu de Jos își propune să fructifice oportunitățile deschise de poziționarea geografică a zonei care este traversată de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV (Nădlac – Lugoj – Sebeș – Sibiu – București – Cernavodă – Constanța), care realizează legătura dintre vestul și estul Europei, la intersecția autostrăzilor A1 și A10, a nodului de cale ferată Vințu de Jos și a unor importante căi de comunicaţii rutiere naționale: DN1, E81, DN7, E68 şi DN67C – Transalpina (drumul la cea mai mare altitudine din România). Aceste atu-uri împreună cu nivelul economic și social al zonei creează cadrul propice pentru construirea unor programe de finanțare specifice care să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice cu potențial și importanță deosebită.
Inițiativa este în concordanță cu obiectivele Pactului Ecologic European și cu preocupările Uniunii Europene în privința combaterii crizei alimentare mondiale prin dezvoltarea capacității rețelelor de transport și terminalelor de transbordare în vederea transferului facil al mărfurilor pe teritoriul Uniunii Europene.
Delegația Băncii Mondiale care a vizitat Sebeșul și unitățile de producție alimentară din zonă a fost formată din Luz Diaz Rios (specialist senior în Afaceri Agricole), Aira Maria Htenas (economist agricol) și Adina Păsărel (expert în Politici ale UE).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Ziua Pământului, marcată de pompierii militari din Alba printr-o acțiune de ecologizare

Publicat

în

Acțiune de ecologizare, de Ziua Pământului, a pompierilor militari din Alba

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au participat, cu ocazia Zilei Pământului, la o acțiune de ecologizare alături de alte instituții din județ.
Acțiunea de ecologizare a avut loc pe malul râului Arieș și afluenților acestuia, pe raza localităților Câmpeni, Abrud, Roșia Montană, Bistra, Lupșa, Sălciua și Baia de Arieș.
Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de țări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice dar și pentru a sublinia dorința comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba