Rămâi conectat

Societate

Siguranța online în Alba: Activități dedicate în principal tinerilor

Publicat

în

Siguranța online în Alba: Activități dedicate în principal tinerilor

În cea de-a doua zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line în Alba. 

Cea mai mare parte a beneficiarilor au fost tinerii, care au putut să afle care sunt pericolele navigării pe internet și capcanele în care pot să cadă în cazul în care nu respectă anumite recomandări.

Pentru a înțelege cum sunt utilizate tehnologiile moderne de informare și comunicare dar și principalele riscuri pe care le implică, discuțiile au fost completate cu exemple expuse la nivelul lor de înțelegere.

Tinerii au putut afla și despre cum se pot feri de traficanții de persoane, care, sub protecția unor identități cibernetice false, pot să-și racoleze victimele prin intermediul internetului, despre pericolele jocurilor on-line și despre riscul publicării, pe propriile conturi de socializare, a unor imagini sau date cu caracter personal.

De exemplu, la Cugir, 140 de elevi și 7 cadre didactice de la școlile gimnaziale Sigidava și Numărul 3 au luat parte la activitățile desfășurate de polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școală și au manifestat interes pentru subiectele dezbătute.

Pentru siguranța dumneavoastră în utilizarea mijloacelor electronice, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

 –   nu deschideți link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate;

–   nu comunicați nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate);

 –  nu furnizați date de acces la Internet /Mobile Banking;

– utilizați parole puternice (o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Săptămâna Prevenirii Criminalității continuă, miercuri 22 mai, cu activități pentru prevenirea violenței domestice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Publicat

în

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Doi angajați ISU Alba, Ioan Popa și Mihai Avram, au facut parte din lotul reprezentativ al României care s-a clasat pe locul 2 la competiția internațională Toughest Firefighter Alive 2024, desfășurată în orașul Monchengladbach (Germania) la proba ștafetă, în care au concurat 35 de echipe din 9 țări (Germania, Austria, Belgia, Franța, Marea Britanie, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Țările de Jos).

Lotul reprezentativ al țării noastre a avut în componență șase salvatori de la ISU Alba, ISU Arad și ISU Brașov care au dat dovadă de o determinare de neclintit. Experiența acumulată de fiecare membru și coordonarea impecabilă au fost doar câteva elemente care au contribuit la această realizare, se arată într-un comunicat de presă.

Concursul s-a desfășurat în perioada 8-9 iunie și a reunit 170 de pompieri profesioniști, civili și voluntari care s-au întrecut în probe de forță și rezistență.

Rezultatele obținute reflectă pregătirea intensă și spiritul de echipă al pompierilor noștri. Felicitări întregului lot pentru munca și efortul depus și vă urăm mult succes la viitoarele competiții!, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

8 iunie: Ziua mondială a oceanelor

Publicat

în

Zi mondială dedicată oceanelor

Sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, Ziua mondială a oceanelor are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane.

Ziua mondială a oceanelor a fost instituită la 8 iunie 1992, cu prilejul summitului Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro. În baza rezoluţiei adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la data de 8 iunie.

Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, indiferent unde locuiesc. De asemenea, generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigură hrană şi nutrienţi şi reglează clima.

Ziua mondială a oceanelor este în fiecare an o ocazie de a onora produsele pe care oceanul le oferă economiei mondiale, ca de exemplu peștele și, de asemenea, posibilitatea de a-l naviga și amintește de fiecare dată situația precară în care se află Oceanul Planetar care, în urma poluării intensive a apei, a pierdut pe parcursul istoriei zeci de specii de animale și plante acvatice.

sursa: agerpres.ro

foto: worldoceanday.org

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiuni preventive ale oamenilor legii la Alba Fest

Publicat

în

Acțiuni preventive ale oamenilor legii la Alba Fest

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu zeci de persoane.

Participanții la Alba Fest au primit recomandări pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, iar minorii au fost învățați cum trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

În interacțiunea cu adolescenții și cu părinții acestora, specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au explicat gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean” Avram Iancu” Alba au venit în întâmpinarea tinerilor cu informații legate de comportamentul ce trebuie adoptat la manifestările publice și le-au recomandat să evite să se implice în conflicte sau orice situație care ar putea escalada.

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba