Rămâi conectat

Știri

Sfaturi de la medicii militari: Ce să faci dacă ai aflat că ai COVID-19

Publicat

în

Medicii militari îi sfătuiesc pe oameni să nu dispere dacă au COVID și să nu privească boala drept ”sinonimă cu moartea”.

Într-un material semnat de căpitanul Oana Stancu, șef secție Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, și postat pe Facebook, se arată: Infecția cu coronavirus este o boală respiratorie acută din ce în ce mai răspândită la nivel global. Trebuie să ne obișnuim să coexistăm cu acest virus și să înțelegem că această afecțiune nu este sinonimă cu moartea. În acest sens, expunem câteva idei despre atitudinea adoptată în cazul în care sunteți pozitivi la testul Real Time PCR ce detectează ARN viral.

Recomandări pentru protecția împotriva COVID-19:

Spălarea regulată cu apă și săpun a mâinilor; Purtarea măștii de protecție; Păstrarea distanței sociale; Dezinfecția suprafețelor de lucru; Aerisirea încăperilor. Ce se întâmplă în cazul în care sunteți confirmați cu COVID-19?

NU DISPERAȚI! Un procent mare dintre pacienții diagnosticați cu COVID 19 sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare cum ar fi: tușe, lipsa gustului și a mirosului, durere de gât, nas înfundat. Pentru aceste forme de boală, se recomandă izolarea la domiciliu și este bine să vă pregătiți. Spuneți apropiaților cu care ați luat contact că pot fi expuși la infecția cu COVID-19. O persoană infectată poate contamina alte persoane începând cu 48 de ore (sau 2 zile) înainte de debutul simptomatologiei sau pozitivării testului. Informând la timp apropiații de expunerea virală, veți ajută la protecția oamenilor din jur! Lucruri pe care ar trebui să le cumpărați din timp: Paracetamol (pentru tratamentul simptomelor și a febrei peste 38 ° C, aveți grijă să nu depășiti doză recomandată), Vitamine și minerale (C, D, zinc, magneziu, seleniu) Mierea, propolisul și lămâia pot contribui la întărirea imunității. Hidratează-te, bea lichide! Odihniți-vă! Ieșitul din casă este interzis! Chiar dacă vă simțiți mai bine, este posibil să fiți încă infecțioși timp de 14 zile. Nu luați antibiotic! Infecția COVID-19 este una virală, antibioticele sunt prescrise de medic doar în condiții de suprainfecție bacteriană!

Dacă nu locuiți singuri: izolați-vă singuri în dormitor; igienizați-vă lenjeria de pat și hainele în mod frecvent; curățați baia și suprafețele cu soluții de igienizare recomandate; evitați să împărțiți veselă, paharele de băutură, ustensilele de mâncat, prosoapele cu persoanele cu care locuiți; aerisiți regulat încăperea. Monitorizați-vă singuri temperatura și simptomele. În cazul în care sunteți diagnosticați cu ASTM BRONȘIC și sunteți sub tratament inhalator, nu opriți sub nici o formă administrarea acestuia. Evitați antiinflamatoarele nesteroidiene (Nurofen, Ketonal…) Dacă aveți o suferință pulmonară/cardiologică preexistentă, sau sunteți sub tratament imunosupresor luați legătura cu medicul dumneavoastră curant.Când trebuie să mergeți la spital?Probleme cu respirația, Febra foarte ridicată (peste 39 ° C) ce nu scade cu medicamente (Paracetamol), Durerea persistentă sau presiunea în piept, confuzie, incapacitate de a stă treaz sau de a vă ridică din pat, dacă sunteți îngrijorat, sau în suferință sau simțiți că simptomele dumneavoastră se înrăutățesc. Cu ce va deplasați spre spital? Sunați la Serviciul de Urgență 112 și specificați că sunteți COVID-19 pozitiv și că starea dumneavoastră s-a agravat. Ce se întâmplă în cazul în care copilul dumneavoastră este infectat? O ușurare majoră pentru voi, părinții, este faptul că aceștia se descurcă foarte bine cu coronavirusul – de obicei se vindecă în câteva zile (dar vor fi în continuare infecțioși) și trebuie doar să utilizați dozarea pediatrică a medicamentelor. Fiți calmi, pregătiți-vă rațional și totul va fi bine!!!”.

Sursa:dcmedical.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Alba Iulia, în 17 mai

Publicat

în

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în 17 mai 2024

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul se desfăşoară în data de 17 mai 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Str. Mihai Viteazul, Nr. 31, începând cu ora 09:00.
Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.
Angajatorii interesaţi în selecţionarea forţei de muncă sunt invitaţi să participe la Bursă pentru a cunoaşte direct oferta de forţă de muncă, de a recruta şi selecta personal în vederea ocupării locurilor de muncă vacante.
La acest eveniment sunt invitate să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen lung şi mediu.
Persoanele care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de prime de încadrare.

Agenţii economici se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, în vederea confirmării participării la acest eveniment cu privire la locurile de muncă disponibile sau le pot transmite pe adresa de e-mail: [email protected]
Subliniem că participarea la acest eveniment este gratuită atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și pentru angajatori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

La Alba Iulia, acțiuni de curățare și marcaj pentru locurile de parcare: Care sunt zonele vizate

Publicat

în

Acțiuni de curățare și marcaj pentru locurile de parcare din Alba Iulia: Care sunt zonele vizate

La Alba Iulia, continuă lucrările de curățare și marcaj a locurilor de parcare. La început de săptămână, sunt vizate circa 70 de poziții de pe străzile Brădișor și Dr. Ioan Rațiu. Anunțul a fost făcut de viceperimarul Emil Popescu, pe pagina de Facebook.

Curățarea locurilor de parcare de resturi vegetale revine prin contract persoanelor care au închiriat perimetrele respective, iar pentru buna desfășurare a lucrărilor, cetățenii au fost anunțați prin pliante plasate pe parbrizele mașinilor.

Continuă acțiunile de curățare si marcaj pentru locurile de parcare din Alba Iulia. Astăzi sunt programate circa 70 de poziții, aflate pe strada Brădișor și o parte din strada Dr. Ioan Rațiu.

Poliția Locală supraveghează buna desfășurare a lucrărilor și, încă de aseară, a anunțat acest demers prin intermediul unor pliante plasate în parbrizele mașinilor.

Reamintesc faptul că, în anumite situații, există întârzieri cauzate de faptul că locurile de parcare trebuie curățate de resturi vegetale șamd, deși obligația le revine, prin contract, persoanelor care au închiriat aceste perimetre, a precizat viceprimarul Emil Popescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Amenzi de aproape 24.000 de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba: Câte permise reținute, infracțiuni și testări la droguri și alcool

Publicat

în

Amenzi de aproape 24 de mii de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 387 de persoane și au fost verificate 221 de autovehicule.

Au fost constatate 157 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 23.865 de lei.

Au fost efectuate 55 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, au fost reținute 10 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba